Pandemi sürecinin de etkisiyle pazarlarda fiyatlar el yakıyor. Pazar tezgahlarının bir çoğunda özellikle sebzeler kilogram üzerinden değil gram üzerinden satışa sunuluyor. Vatandaşı tezgaha çekmek isteyen esnaf, etiketlere gram fiyatını yazarken vatandaş da alım gücünün düşmesi nedeniyle kilo ile değil gram ile alıyor.

ÜRÜNLER PAHALI

Büşra Benzer: Fiyatlar uygundu. Bazı ürünler mevsimine göre biraz pahalıydı. Filemizi tam dolduramıyoruz. Önceden kilolarca alıyorduk şimdi en fazla bir kilo alabiliyoruz.

SEPET DOLMUYOR

Güler Verensoy: Fiyatlar çok pahalı. 70 liradan 15 lira kaldı. Sepet dolmuyor. Allah kolaylık versin. Fiyatların düzeleceğini de sanmıyorum.


GRAMLA ALIYORUZ

Mehmet Sabanlı: Fiyatlar pahalı. Sepetimizi dolduramıyoruz genelde ihtiyacımız olduğu kadar alıyoruz. Önceden kilo ile alıyorduk şimdi gramla alıyoruz. Fiyatların da düşeceğini umuyorum. Esnaf şu an eline geçen fırsatı değerlendiriyor.

HERKES FIRSATÇI OLMUŞ

Naci Örki: Fiyatlar pahalı. 5 liradan aşağı bir şey yok. Allah olmayanlara yardım etsin. Olmayan insan, 1 yıldır çalışamayan insan ne yapsın? Herkes fırsatçı olmuş. Buna bir çözüm olması lazım. Fiyatların düşeceğini de sanmıyorum. İnsaf, elini vicdana koysun.


ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Ayşe İbili: Fiyatlar yüksek. Bu durumda düşeceğini de sanmıyorum. Çantamızı dolduramıyoruz. Onca para gitti ama çantada bir şey yok. Alım gücü düştü. Önceden kiloyla alabiliyorduk.
Esra ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim