Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, kışın hava şartlarından dolayı çalışma şartları zorlaşan pazarcı esnafına destek olunması çağrısında bulundu.
DÜŞÜNMEK GEREKİYOR
Vatandaşların alışverişlerini pazarlardan yapmasını talep eden Birsen, 'Her mevsimin güzelliği var ama dışarıda olan esnafı da düşünmek gerekiyor. Pazarcı esnafımız çok zor şartlarda Eskişehir halkına hizmet etmeye çalışıyor. Bunu fırsata çevirmeye çalışan büyük mağazalar, büyük marketler pazarcı esnafının pazara çıkmadığı günlerde, malının donduğu günlerde bu zor şartları fırsata çevirme gayreti içindeler. Pazarcımız da buna direnerek zor şartlarda halkımıza hizmet etmeye çalışıyor. Eskişehir halkımızın mutalara yine pazarlardan mallarını dondurmamaya çalışan esnafımızdan alışveriş yapmalarını ve onları desteklemelerini bekliyoruz' dedi.
GÖZDEN GEÇİRİLSİN
Kamyoncu esnafının sorunlarına da değinen Birsen, 'Yine kamyoncu esnafımızın çilesi devam ediyor. Bu kış şartlarında yetiştirmeye çalıştıkları ürünleri zor şartlarda görev yaparak ulaşması gereken yere götürüyorlar. Kamyoncuların e fatura ve takograf ile ilgili sıkıntıları var. Bunlar bir süreliğine ertelendi. 6 ay bu da. Ama 6 ay sonra gündeme gelecek. Biz mutlaka hükümetimizden kamyoncu esnafımızdan e fatura ve takograf ile ilgili hazırlanan kanun metnini gözden geçirmelerini istiyoruz' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim