Türk Psikolojik ve Rehberlik Derneği ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından ortaklaşa Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Türkiye'de PDR alanında uzman kişiler, programda yapılan çalıştaylara katılarak deneyimlerini öğrencilere aktardı.

12. Ulusal PDR Kongresi'nde konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Türk PDR Derneği ve Üniversitelerin PDR Anabilim Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin desteğiyle gerçekleştirildiğini söyledi.

Rektör Gönen, rehberlik hizmetinin önemine dikkat çekerek şöyle devam etti: 'Rehberlik, bireyin yaşamının çeşitli aşamalarında gelişimine ve uyumuna etki eden faktörlerin bilinmesi ve onun verileriyle kararlar veren, yeni bir kişi olması amacıyla hizmetler bütünüdür. Genç kuşakta görülen sağlık ve istikrar kaygısı, okuma sorunu, ev, aile ve sosyal ilişkiler gibi konularda destek almalarını zorunlu kılmaktadır. Hızla değişen dünyamızda meydana gelen bilimsel ve teknolojik yenilikler, toplumsal yaşamı da daha karmaşık ve içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir. Bunun sonucunda yeni nesilin en iyi şekilde yetiştirilmesi, yeteneklerinin israf edilmemesi hızla değişen dünyaya ve karmaşık toplum yapısına uyumu en iyi şekilde sağlanması zorunlu hale gelmektedir. Bunun sonuncunda PDR hizmetlerinin önemi kavranmış ve tüm dünyada hızla yayılmıştır.'

Editör: TE Bilisim