Acar, tüm mal ve hizmetlerde, özellikle şehir içi /şehirlerarası ulaşım hizmeti veren kamu ve özel teşebbüs hizmet sağlayıcılarının petrol fiyatları ile orantılı indirim yapmaları gerektiğini belirtti. Acar, konuyla ilgili açıklamasında, 'Petrol fiyatları arttığında koro halinde zam talebinde bulunan satıcı ve sağlayıcılar, tarihi dibi gören petrol fiyatları konusunda üç maymunu oynamaktadır' ifadelerini kullandı.
Temmuz 2010 fiyatlarına gerileyen Brent petrolün fiyatında yaklaşık yüzde 40 düşüş yaşandığını kaydeden Acar, 'Perakende petrol satış fiyatlarında üç beş kuruşluk değil gerçek indirimler yapılmalıdır' şeklinde konuştu.

UKOME KARARLARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ
Tüm sektörlerin petrole bağımlılığı göz önünde bulundurulduğunda petrol fiyatları ile orantılı olarak mal ve hizmetlerde de piyasanın indirim yapmasını sabırla beklediklerini dile getiren Acar, şunları söyledi:
'Özellikle şehir içi /şehirlerarası ulaşım hizmeti veren kamu ve özel teşebbüs hizmet sağlayıcıları kısa zamanda ücretlerinde önemli oranda indirim yapmalıdır. 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkar Meslek Kuruluşları Kanunu, 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu, UKOME kararları gibi yöntemlerle belirlenen mal ve hizmetlerin fiyatları yeniden değerlendirilmelidir. Mal ve hizmetlerde petrol fiyatları ile orantılı makul bir indirim yapılmadır, tüketicilerin hak ve menfaatlerini korumasını istiyoruz.' (İHA)

Editör: TE Bilisim