Eskişehir Devlet Hastanesinde tedavi gören ablası Mükerreme Destici'yi ziyaret eden Destici, girişte gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde meydana gelen terör olaylarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Destici, terör örgütünce kaçırılan polislerin bir an önce serbest bırakılması gerektiğini belirterek, 'Bu terör olaylarının olabileceğini seçim öncesi yaptığımız açıklamalarda dile getirdik. Sürecin 'çözüm süreci' değil, 'çözülme süreci' olduğunu daha önce hep ifade ettik. Çünkü niyetleri üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek' ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi yönetenlerin de artık kararlı bir tutum sergilemelerinin vaktinin geldiğini dile getiren Destici, şunları kaydetti: 'Sadece sözle, PKK'yı lanetleyerek terörle mücadele olmaz. Bunları geçmişte de duyduk. Yapılacaklar belli eğer siz gerçekten PKK ile mücadele edecekseniz, gerçekten kökünü kazıyacaksanız. Şu anda konjonktür de uygun. Çünkü IŞİD ile mücadele noktasında Türkiye, ABD başta olmak üzere uluslararası güçlerle anlaştı. Dün 'açmayacağız' dedikleri üsler çeşitli uluslararası güçlere açıldı. Bunun karşısında da PKK'ya operasyon izni alındığı gözüküyor. O zaman bu operasyonları hava operasyonlarıyla sınırlı tutamazsınız. Bir netice de alamazsınız. Yapılacak iş şudur; Suriye'nin kuzeyinde bir güvenli bölgeden önce, Irak'ın kuzeyinde bir güvenli bölge oluşturulmalı. Türk Silahlı Kuvvetleri kara harekatı gerçekleştirerek Kandil'i imha etmeli. Bunu da İran ile işbirliği yoluyla da yapabilir. Uluslararası konsept de buna uygun.'(AA)

Editör: TE Bilisim