'Benim Polisim' adlı proje kapsamında Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, okullarda çocukları bilgilendirirken dikkatlerinin dağıldığını fark edince 2014 yılında 'Hacivat ve Karagöz' gölge oyununu hayata geçirdi.
HEDİYELER DAĞITTILAR
Anaokulu çağındaki çocukları Hacivat ve Karagöz ile eğlendirirken interaktif etkinlikle 'yabancılarla konuşmama', 'trafik kuralları', 'polis korkusu', 'teknoloji bağımlılığı', 'suçlulara karşı polisi bilgilendirme' konularında bilinçlendirmeye başladı. 'Hacivat ve Karagöz' ile Eskişehir kent merkezi ve ilçelerinde 5 yılda yaptıkları bin 500 gösteriyle yaklaşık 25 bin anaokulu öğrencisine ulaşan polis, etkinlik sonunda maskot 'Polis Es Es' ile eğlenen çocuklara çeşitli hediyeler veriyor.
ÇOCUKLARI SEVİYORUZ
Geleceğin teminatı olan çocukların polisler ile olan iletişimini artırmayı amaçladıklarını ifade eden Toplum Destekli Polislik Şubesi Komiser Yardımcısı Ramazan Deniz, şöyle konuştu: 'Çocuklara polis sevgisini ve doğru davranışları öğretmeyi hedefliyoruz. Her yıl 5 bin öğrenciyle buluşuyoruz. Kent merkezi ve ilçelerde bütün anaokullarında gölge oyununu sahneleyeceğiz. Ebeveynlerden çocuklarını polisle korkutmamasını istiyoruz. Polis korkutma aracı değildir. Biz çocukları çok seviyoruz.' Deniz, çocukların yanı sıra engelli ve yaşlılara yönelik de çeşitli faaliyetler yaptıklarını bildirdi.
BİN 500 GÖSTERİ YAPTIK
Proje kapsamında hayali görevini üstlenen polis memuru Harun Kaya ise polisin suçluları yakalamasının dışında suçu önleyici hizmetlerinin de bulunduğunu vurguladı. 'Benim Polisim' adlı proje kapsamında sahnelenen Hacivat ve Karagöz'ü çocukların çok sevdiğini belirten Kaya, şunları söyledi: 'ABD'nin nasıl Kaptan Amerika'sı varsa, bizim de Hacivat ve Karagöz'ümüz var. Yaklaşık 6 yıldır çocuklarla bir araya geliyoruz. Pozitif geri dönüşleri alıyoruz. Bu yıl eğitim-öğretim dönemi boyunca da çocuklarla buluşacağız. Bir oyunumuz yaklaşık 25 dakika sürüyor.' AA
Editör: TE Bilisim