Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Eskişehir'in içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Porsuk Barajı'nın 9 Ağustos itibariyle aktif doluluk oranı yüzde 37. Eskişehir ilinin taşkınlardan korunması, Eskişehir ovasının sulanması ve enerji üretimi amacıyla inşa edilen Porsuk Barajı'nın kullanım yüzdelerine ilişkin verilen bilgide, 'Amaçlara göre kullanım yüzdeleri ise yüzde 21 içme suyu, yüzde 36 sulama, yüzde 28 taşkın koruma ve yüzde 15 enerji olarak belirlenmiş olup, Baraj 434 milyon metreküp aktif hacim kapasitesine sahiptir' ifadelerine yer verildi.
GEÇEN YIL YÜZDE 36,5 İDİ
9 Ağustos itibariyle Porsuk Barajı'nda 161 milyon metreküp su bulunduğu ve yüzde 37 aktif doluluk oranına sahip olduğu ifade edildi. Geçen yıl aynı tarihlerde bu değerlerin 158 milyon metreküp olup, yüzde 36,5'e tekabül ettiği belirtildi.

TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

DSİ 3. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilginin devamında şu ifadelere yer verildi: 'Bölge Müdürlüğümüzce sulama sezonu öncesi ve sezon içerisinde alınan tedbir ve uygulamalar neticesinde özellikle kuraklığın yoğun olarak yaşandığı son 2 yılda Eskişehir sulamasında hiçbir çiftçi mağdur edilmemeye çalışılmıştır. Ayrıca Eskişehir Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Komisyonu tarafından 2021 ve 2022 yıllarında alınan kararlar; Bölge Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili Kurumlar tarafından titizlikle takip edilmektedir.' MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim