Koronavirüs salgını nedeniyle birçok alanda tedbirler alınmaya devam ederken vatandaşlar da ekmeğin poşetlenerek satılmasını talep etti. Vatandaşın çağrısına uyan bir fırın işletmecisi bakkallara gönderdiği ekmeğin yanında poşet de yolluyor.
İŞLERİMİZ AZALDI
Ancak yapılan bu uygulamada ise esnaf poşet sıkıntısı yaşıyor. Fırıncı esnafı İsmail Şahin, 'Koronavirüsten kaynaklı işlerimizde düşüş yaşandı. Hastalık olmadan önce ekmeği burada poşetliyorduk. Bakkallara da kasayla gönderiyorduk. Ancak hastalık çıkmasıyla birlikte vatandaşların da şikayetini göz önünde bulundurarak bakkallara gönderdiğimiz ekmeğin yanında poşette göndermeye başladık. Bakkallarda poşetlenerek veriliyor. Ama şimdi poşet sıkıntısı yaşıyoruz, poşet yetişmiyor' ifadelerini kullandı.
VATANDAŞA ÇAĞRI
Çoğu vatandaşın evinde ekmek yapmaya başlamasının kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Şahin, vatandaşlara da çağrıda bulundu. Şahin, 'Ekmekler 300 derecelik fırınlarda pişiyor. Sıcak ekmekte hiçbir virüs barınamaz. Ekmeğini fırından al' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim