Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri 2023 Ödül Töreni’nde ödüller sahiplerine verildi.

TOVAK Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri 2023 Ödül Töreni Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödül Töreni’nin Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, Özel Eğitimciler Derneği, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı ve Özsoy Ailesi’nin katkı ve emekleriyle gerçekleştirilmekte olduğuna dikkat çekti. Rektör Erdal, konuşmasının devamında şunları aktardı;

“Öğrencilerin çalışmalarını desteklemeyi ve motive etmeyi hedefliyoruz”

“Toplum Hizmetleri Ödül Töreni değerli bilim insanı Prof. Dr. Yahya Özsoy’un eğitim alanındaki hizmetlerini anmak, başta öğretmen adayı öğrenciler olmak üzere tüm yükseköğrenim lisans öğrencilerinin çalışmalarını desteklemeyi ve motive etmeyi hedefliyor. Bu anlayışla toplumsal projeler üreten gençler, hocamızın anısını yaşatmak maksadıyla ödüllendirilmekte. Bu yıl ise 4 proje ödüle layık görüldü. Bir proje Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülü’ne, bir proje Anadolu Üniversitesi Eğitimi Destekleme Vakfı Rektörlük Teşvik Ödülü’ne, bir proje Özel Eğitimciler Derneği (ÖZDER) Özel Ödülü’ne ve bir proje TOVAK- Prof. Dr. Tahir Özgü Toplum Hizmetleri Teşvik Ödülü’ne layık görülmüştür. Ödüle layık görülen gençlerimizi tebrik ederken, diğer projeleri gerçekleştiren gençlerimizin de toplum gönüllüleri olarak çalışmalarına yılmadan devam ettirmelerini temenni ediyor, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Gündemimiz dayanışma ve paylaşma”

Prof. Dr. Yahya Özsoy Toluma Hizmet Ödül Töreni 2023’ün açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) Prof. Dr. Yahya Özsoy Toluma Hizmet Ödül Töreni 2023 Organizasyon Başkanı ve Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Ergenekon ise şunları söyledi;

“2008 yılından bu yana aralıksız bir şekilde gerçekleştirdiğimiz ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023 yılında da 16’ncısını gerçekleştirmekte olduğumuz Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) Prof. Dr. Yahya Özsoy Toluma Hizmet Ödül Töreni’nde sizlerle birlikte olmaktan oldukça sevinçliyim. Bugün, bu tören için aramızda ülkemizin farklı bölgelerindeki üniversiteler yer almakta. Sizleri üniversitemizde ve Anadolu’nun bilim, sanayi, kültür, sanat, gençlik ve turizm merkezi Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün gündemimiz gönüllülük, dayanışma, paylaşma ve topluma hizmet. 2008 yılından itibaren TOVAK tarafından her yıl Prof. Dr. Yahya Özsoy Tolum Hizmetleri ödülleri verilmekte. Değerli hocamız Prof. Dr. Yahya Özsoy, özel eğitim alanının Türkiye’deki ilklerinden ve öncülerinden birisidir. TOVAK Prof. Dr. Yahya Özsoy Toluma Hizmet Ödül Töreni’nin gerçekleşmesinde Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne ve Eğitim Fakültesi Dekanlığına destekleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Ödüller sahiplerini buldu

Sinop Üniversitesi öğrencileri Serkan Gülmez, Yasemin Çöndül, Efe Yaman ve Sinop Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Zekiye Tunç tarafından hazırlanan ‘Yaşlılara Kişisel Bakım Sosyal Sorumluluk Projesi’ TOVAK Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülü’nü almaya hak kazandı. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğrencileri Zeynep Şevval Koç ve Dilara Kula tarafından hazırlanan ‘Tamamlayıcı Beslenmeye Geçiş Dönemindeki Bebeklerin Bakım Vericilerine Bebek Liderliğinde Beslenme Eğitimi: Müdahale Çalışması’ projesi Eğitimi Destekleme Vakfı (EDEV) Anadolu Üniversitesi Rektörlük Teşvik Ödülü’nü kazandı. Pamukkale Üniversitesi öğrencileri Fatma Ceyda Demir, Sena Karaca ve Zeynepnur Deke tarafından hazırlanan proje ise TOVAK Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı Prof. Dr. Tahir Özgü Özel Ödülü’nü kazandı. Hakkâri Üniversitesi öğrencileri Nurullah Tertemiz, Feyat Kaya ve Savaş Berk tarafından hazırlanan ‘Bir Dokunuşunla Değişir Her Şey!’ adlı proje Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Eskişehir Şubesi Özel Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Ayşe Ünlüce: Seçimin sonucu belli Ayşe Ünlüce: Seçimin sonucu belli

Ödül kazanan isimlere ödülleri Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Ergenekon ve Özel Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Sayın Sezgin Vuran tarafından takdim edildi.

Törene Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yasemin Ergenekon, Özel Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Sezgin Vuran, Özsoy Ailesi ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım sağladı.

Kaynak: iha