ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ES TV ekranlarında yayınlanan Uyan Eskişehir programında Anadolu Gazetesi Yazarı Arif Anbar'ın konuğu oldu. Kesikbaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken Alpu'ya yapılması planlanan ihtisas organize sanayi bölgesini eleştirenlere tepki gösterdi.
ÇARPITAN ÇOK
ESO olarak yaptıkları çoğu projelerinin kısır tartışma içine çekildiğini ileri süren Kesikbaş, 'Bizim açıkladığımız projelerin böyle kısır tartışmaların içinde heba olması taraftarı değilim. Ben ESO başkanı olarak siyasi karakter değilim, olamam. Eskişehir'de taht savaşları var. Bu taht savaşları yüzünden bizim bu projelerimiz helak oluyor. Üzüldüğümüz konu şu: Açıkladığımız her projeye gelen cevaplar siyaseten oluyor. Bunları tartışacaksınız, kent olarak tartışmaya ihtiyacımız var. Halk ne istiyor? Alpu'daki halk gerçekten orada bir ekonomi istiyor mu? Bugüne kadar termik santralle anılan bir ilçenin teknolojiyle anılması dünya liginde olması bence çok kıymetli ama Eskişehir'de hep kısır döngü. Sadece bu değil, mesleki eğitimle ilgili bir proje açıklıyorsunuz onunla ilgili de bir şey söyleniyor. Söyleyin de siyaseten yapmayın. Yeşil Yol projesi diyorsunuz ama konuyu başka yere çarpıtan çok' ifadelerini kullandı.
BEN DON KİŞOT DEĞİLİM
Önceki aylarda attığı 'Güzel kentimde olmazcılar var. İlla büyük acıları yaşamalıyız. Bundan 15 yıl önce Eskişehir'e bir otomobil fabrikasının yapılmasını engelleyen köhnemiş zihniyet bugün yapılan YHT gibi teknoloji üreten firmaların Eskişehir'e gelmesini engellemek için bastı yine düğmeye. Küçük olsun benim olsun' şeklindeki twiti hatırlatılan Kesikbaş, 'Ben bilmiyor muyum termik santralden sonra Alpu'ya bir ihtisas OSB oluşturulmasıyla ilgili gelecek tepkileri? Mobilya sektörünün başına gelenler, otomobil sektörünün başına gelenler raylı sistemlerle ilgili başımıza gelmesin. Bu riski görüyorum, gördüğüm için de bas bas bağırıyorum. Bizim her söylediğimiz doğru değildir, tartışılabilir. Önemli olan burada yapıcı olmak. Raylı sistemlerin ben burada Don Kişot'luğunu yapıp yer değirmenlerine tek başına savaşmak zorunda değilim, ama yapacağım. İleride ya bir sanayi odası başkanı olarak bununla ilgili neden uğraşmadın, koşturmadın deme hakkı olsun istemiyorum' diye konuştu.
ARAMIZDA SIKINTI YOK
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile aralarında hiçbir sıkıntı olmadığını dile getiren Kesikbaş, 'Taht kavgaları içerisinde pusat takınan çok insan var. Yoksa bizim hocamızla konuşamayacağımız, anlaşamayacağımız, hiçbir konu olamaz. Bu Eskişehir'deki bütün siyasetçilerle böyledir. Son derece saygı duyuyoruz hepsi seçilmiş insanlar. Hangi görüşten olursa olsun üst düzey ilişkilerimizi tutuyoruz. Yaptıklarımızı da gösteriyoruz ve anlatıyoruz' diye kaydetti. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim