AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Her ay düzenli olarak basın toplantısı yaparak şehrin sorunlarına ilişkin başlıkları açıklayacağını söyleyen Çalışkan, 'Bizim şehre ilişkin hizmetlerimiz Millet Bahçesi, kütüphane, yüzme havuzu. Bazı aksaklıklar oluyor. Bu aksaklıkları çözmek adına da çaba sarf ediyoruz. Keza yine hem Alpu yolu hem Sarıcakaya ve Mihalgazi yollarının hem projelendirilmesi hem de fiilata geçirilmesi anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Dönem dönem bazen bürokratik bazen de farklı gerekçelerle duran çalışmalar yeniden devam ediyor' diye konuştu.
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Trafik sorununa ilişkin konuşan Çalışkan, 'Yerelde belediyelerin yaptıklarını itinayla takip ediyoruz. Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyesi'nin hem önümüzdeki yıla ilişkin yatırım bütçesi hem de stratejik planı geçti. Bu stratejik plan ve yatırım planlarına ilişkin eleştirilerimizi twitter hesaplarımızdan başlıklar halinde iletmiştik. Yatırım planlarında özellikle şehrimizin ihtiyacı olan trafik sıkışıklığının en temel sebeplerinden birisi olan ana artellerin açılması konusunda yatırım planlarının yeterince aydınlatıcı ve detaylı olmadığını gördük. Çünkü çok daha fazla şekilde Büyükşehir Belediyesi'nin görev alanına giren yolların yapılması lazım. Trafik sorunun takipçisi olacağız' şeklinde konuştu.
KENT EVİ HALA YAPILMADI
Kent Evi ile ilgili konuşan Çalışkan, 'Kent evi meselesini yılladır söylüyoruz. Kent Evi yıllardır bir türlü bitmiyor. Öğrendik ki son süreçte buna ilişkin soruşturma izni verilmiş başkanlık makamı ve görevliler hakkında. Yine ESKİ'nin gündeminde olması gereken küresel iklim değişikliğiyle ani ve yoğun yağmur baskınlarına karşı özellikle şehir merkezindeki yağmur suyu, atık önleminin bir an önce yapılması ve genişletilmesi lazım. Atık suya ilişkin özellikle Üniversite Caddesi'nde çok sıklıkla tıkanmalar oluyor' ifadelerini kullandı.
ÖNÜMÜZE GELMEDİ
Çalışkan, 'Şehrin bir master planının olması lazım ama şu ana kadar revize edilen master planı önümüze gelmiş değil. Şehrin birçok artelinde yeni tramvay hatlarının yapılmasıyla henüz işlevselliğe geçmeyen ama işlediğinde muhtemelen birçok noktada yine trafik ışıklarıyla kargaşaya neden olacağını değerlendirdiğimiz bir trafik sıkıntısı bizleri bekliyor. Yine otogarın olduğu yerden operaya kadar olan hat bir türlü bitirilemedi. Bu hattın bir an önce bitirilmesi hangi maksada ilişkin bir hedef konmuşsa onun gerçekleştirilmesi lazım' dedi.
ESNAF ŞİKÂYETÇİ
Çalışkan, 'Büyük Park'ın yanından geçen Muttalıp Caddesi buradaki esnafların ve devamında Seylap Caddesine dönülen Gaffar Okkan Caddesinde bulunan esnafların çok ciddi şikayetleri var. Tramvay hatları park yeri olmuş vaziyette. Buraların araç için park noktası değil, tramvayın geçtiği yok olması gerekmektedir' diye konuştu.
HAYATA GEÇMELİ
Porsuk 1 ve 2 projelerinin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini söyleyen Çalışkan, 'Porsuk1-2 projeleri muhtemelen itirazlardan dolayı bekliyor ama bu projelerin takipçisiyiz. Çünkü Porsuk 1-2 projeleri yapılabilir hale geldi artık. Yani kimsenin çok büyük alanlarda yeni imar planları yaparak çok büyük bütçelerle bir proje hazırlaması gerekmiyor. Porsuk 1-2 bir an önce hayata geçmeli. Gündoğdu 1 ve 3 projesi vatandaşa dokunan kısım. Diğer kısım Zeytinoğlu ailesinin yoğunlukta olduğu bölüm. Bu projelerin de bir an önce hayata geçirilmesi lazım. Artık proje, maket görmek istemiyoruz. 15-20 yıldır proje ve maket görüyoruz. Bunların fiilata geçmesi lazım' şeklinde konuştu.
DİYALOG KURULMALI
Kentin imar planları ile ilgili konuşan Çalışkan, 'Kentin imar planları yapılırken bizim diyalog sorunu yaşamamamız lazım. Başta üniversitelerimiz olmak üzere sanayi odamız, ticaret odamız, esnaf sanatkarlar odamız ve ilgili meslek kuruluşlarının, kara yollarının, milli eğitimin, sağlık müdürlüğünün mutlaka görüşünün alınması lazım. Bizden görüş istendiğinde söylüyoruz. Biz de görüşleri alıyoruz.
İLÇELER HİZMET BEKLİYOR
Çalışkan, 'Şehrimizin mezbaha sorunu var. İlçelerimizin benzer sorunu var. Büyükşehir'in ivedilikle çözmesi lazım. Sağlık ve hijyen açısından önemli bu. Ayrıca zarar eden şirketlerin de takipçisiyiz. Şirketlere kaynak aktarılmasını doğru bulmuyorum. Belediyenin zarar etmesine neden oluyor. Bunu da takip ediyoruz. Bazı işler özel sektöre verilmeli. Rekabetin önü açılmalı. Şehrin hem bugünü hem de yarını için çabalamaya devam edeceğiz. Yapılmayanları eleştirmeye ve sorgulamaya devam edeceğiz' dedi. AK Parti'nin kazandığı ilçelerdeki belediyelerin de büyükşehir belediyesinden hizmet beklediğini anlatan Çalışkan, 'Bizim kazandığımız ilçelerde hizmet üretmeye devam ediyoruz. En iyi hizmet için çaba sarf edeceğiz' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim