PSİKOLOJİK BASKIDAN KURTULDUK
Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, ES TV ekranlarında yayınlanan 90+3 programının konuğu oldu. Demirbakan, 'Eksi 9'un psikolojik baskısından kurtulduk. Dünden iyiyiz. Yarın da bugünden daha iyi olacağız' dedi.

Önemli açıklamalar yaptı
ES TV ekranlarının sevilen spor programı 90+3, pazartesi akşamı önemli konuğuyla Eskişehirsporluları ekrana kilitledi. Moderatörlüğünü Murat Dağtekin'in yaptığı, gazeteci Erkan Midilli ve eski futbolcu Ahmet Karaçöl'ün yorumlarıyla renk kattığı programın konuğu Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan'dı. Deneyimli teknik adam önemli açıklamalarda bulundu.

4-5 yıl önce gelseydim…
'Eskişehirspor ile yıllar önce defalarca görüşmüştüm' diyen Demirbakan, şunları söyledi; 'Samet Aybaba döneminden önce de, İsmail Kartal döneminden önce de görüşmeler yapmıştım. Ülkemizde maalesef siyaset futbolun içerisine çok fazla bulaşmış durumda. Eskişehirspor'a çok daha önce gelebilirdim ama bazı sebeplerden dolayı olmadı. Ama şunu söyleyebilirim ki, ben 4-5 yıl önce Eskişehirspor'a teknik direktör olmuş olsaydım, bugün Eskişehirspor'un 200 milyon borcu olmazdı.

Kondisyon problemi vardı
Ben bu kulübe gelmeden önce de Eskişehirspor'un maçlarını sürekli izliyordum. Bu sene geldiğimde futbolcularda ciddi bir kondisyon problemi vardı. Futbolculara siz bu kondisyon ile değil futbol pinpon bile oynayamazsınız dedim. Bu problemi çözmeye odaklandık.

Nisan ayında ligde kalırız
Ben kariyerimde ilk kez kaos veya kriz yönetmiyorum. İlk geldiğim günden beri söylüyorum. Nisan ayında ligde kalırız. Futbolcularıma da teşekkür ederim. Sürekli gelişim sağladılar. Ben bugünden sonra ileri gideriz, asla geriye sarmayız diye düşünüyorum.

Forma herkese kısmet olmaz
Kulübe 250 milyon para veren birisi çıkarsa, onun oğlunu üç maçlığına ilk 11 oynatırım. Onun dışında kimseye forma vermem. Bu formayı giymek herkese kısmet olmaz. Mücadele eden, isteyen ve hak eden o formayı giyer.

5 oyuncu TFF'ye başvurmuş
Benim bildiğim beş oyuncu TFF'ye alacaklarını alamadıkları için başvurmuş. Doğal haklarıdır. Geleceklerini de düşünmek zorundalar. Yöneticilerin futbolcular ile görüşeceğini biliyorum.

Ayrılanlara saygı duyarım
Devre arasında ayrılan oyuncu olursa saygı duyarım. Ben elimizdeki en iyi imkanı kullanan bir insanım. En kötü senaryolara her zaman hazırlıklıyım. Benim B,C,D,E planlarımızın hepsi hazır. Yönetim bir sinerji yarattı. Bir birlik beraberlik havası oluştu. Neden 7-8 maç üst üste kazanmayalım. Erken biz olduk da dememek lazım. Ayaklarımızın yere sağlam basması lazım. Önümüzde üç tane zorlu maç var. İkinci yarı çok daha zorlu olacak. Rakiplerimiz güçlenecek. Takımların gerçek hedefleri belli olacak. Rakiplerimiz prim olaylarını arttıracak. Bizim mevcut kadroyu elde tutmamız gerekiyor ki rakiplerimizle mücadele konusunda daha rahat olalım.

Kendime yakıştıramıyorum
Menemenspor maçından sonra alınan mağlubiyetleri ben kendime yakıştıramıyorum. Yaşananlar belli. Sebepleri anlatsam bahane uyduyor derler. Futbolcuların aklını saha içerisine döndürmek hiç kolay olmadı. Tesislerde yemek yoktu, sıcak su yoktu. Futbolcuların maddi problemleri ciddi boyutlardaydı. Oyuncular saha içerisine konstranre olamadığı için bu mağlubiyetleri aldık.

Daha çok eksiğimiz var
Eskişehirspor yalnızca bir maç kazanmıştır. Bizim daha çok eksiğimiz var. Bu günlük başarılara sevinip abartmayalım. Abartılı sevinç gösterileri yapmak doğru değil. Büyük adamlar küçük şeylere sevinmezler. Ekrem Kılıçarslan iyi oynadı. Ümraniyespor çok gol kaçırdı da biz öyle 3 puan aldık. 7-8 galibiyet aldıktan sonra istediğiniz gibi sevinin.

Düşüş yaşaması normal
Mehmet Özcan'ın transferi konusu yaz döneminde çok fazla konuşuldu. Oyuncunun aklının bu konulara takılması ve düşüş yaşaması çok normal. Devre arasında adı transfer dedikodularına çok karışacak başka bir oyuncu olur ve performansı düşerse bize zararı olur.

Kulübün temeli sağlam
Eskişehirspor'un temeli sağlam olduğu için halen ayakta duruyoruz. Eskişehirspor camiası ve kulübü köklü ve geçmişe sahiptir. Biz en fazla hasta olur sonra da ayaklanırız. Biz sportif başarı yakaladıkça, bu kulübe sponsor da gelir. Reklam da gelir. Tribünlere de daha fazla taraftar gelir. Kulübe para girdikçe oyuncuların cebine paraları düzenli olarak girer ve sistem daha da büyüyerek devam eder.

50 lira etmeyecek adam
Bu menajerlik işleri futbolun geri gitmesine neden oluyor. 50 lira etmeyecek adam 500 liraya transfer oluyor. 50 liralık adamı 500 liraya gazlıyorlar vallahi helal olsun. Örneğin menajer, yönetici ve teknik adam üçgeni ile inanılmaz işler dönüyor. Kulüplerin neden ekonomik problem yaşadığını çok da düşünmeye gerek yok. Menajerler beni pek sevmezler. Çünkü benden para kazanamazlar. Adımı alkoliğe çıkartanlar da bunlardır.

Üç ihtimalli maç
Berkay Dabanlı cezalı ama İstanbulspor'un da stoperi cezalı. Şartlar eşit. Berkay'ın yokluğu diğer oyuncular için bir avantaj. İyi çalışsınlar formayı alsınlar. Sahanın içerisine odaklanmamız lazım. Sahada kazanana 3 puan veriyorlar. Ekonomik durumu iyi olan rahat bir kulüp. Doğru işler yapan ve doğru futbol oynamaya çalışan bir kulüp. Üç ihtimalli maç.

Takıma güveniyorum
Eksi 9'un psikolojik baskısından kurtulduk. Dünden iyiyiz. Yarın da bugünden daha iyi olacağız. Biz de İstanbulspor gibi futbolu doğru oynamaya çalışan bir takımız. Rakibimiz güçlü ve etkili bir takım. Vur kır parçala ile maçlara hazırlanmıyoruz. Rahat ve dingin bir şekilde maça çıkacağız. Daha az hata yapmaya çalışacağız. Takımıma ve taraftarlarımıza güveniyorum.'
Editör: TE Bilisim