KESK HABER SEN İl Temsilcisi Nurcan Güneren, PTT çalışanlarının koronavirüs salgınından korunabilmesi adına örgütlü oldukları illerde eşzamanlı açıklama yaptıklarını söyledi.
ENGELLEYECEK
PTT çalışanlarının risk altında çalıştığını belirten Güneren, 'PTT merkezleri çocuk, işsizlik ve sosyal yardımların verildiği dönemlerde çok kalabalık olmaktadır. Bu koşullarda COVİD-19 virüsünü herhangi bir kişinin taşıyor olma ihtimalinden dolayı gerek PTT çalışanlarına ve gerekse de yurttaşlara bulaşma ihtimalini arttırmaktadır. Yurttaşların büyük çoğunluğu ev ekonomisini bu yardımlar üzerinden finanse ettiği için aylık verilen bu yardımların üç aylık bölümünün peşin ödenmesi, PTT merkezlerinde oluşacak insan kalabalığını ortadan kaldıracak ve virüsün bulaşma ve yayılımını engellemede etkili olacaktır' diye konuştu.
İNTERNET ALIŞVERİŞİ ARTTI
AVM'lerin kapanmasıyla internet üzerinden yapılan alışverişin arttığına dikkat çeken Güneren, 'COVİD-19 virüsü dolayısıyla olağanüstü haller yaşadığımız bu günlerde internet üzerinden yapılan alışverişlere kısıtlama getirilmesi, acil ve zaruri olmayan posta, kargo gönderilerinin, virüs salgını kontrol altına alınana kadar kabul edilmemesi gerekiyor' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim