Esgroup Spor Müdürü Murat Dağtekin'e konuşan Eskişehirspor Başkanı Osman Taş, kafalardaki birçok soruya açıklık getirdi. Taş teknik direktör konusunda, 'Fuat Çapa ile birçok konuda anlaştık fakat bazı ufak sorunlar var. Onları da halledersek, hocamızla yola devam edeceğiz' dedi.

Dağtekin'e konuştu
Ramazan Bayram tatilini Almanya'da değerlendiren ve 13 Haziran Perşembe günü Türkiye'ye dönecek olan Başkan Osman Taş, Eskişehirspor camiasının bayramını kutlayarak, önemli açıklamalar yaptı. Teknik kadro, FIFA dosyaları, mevcut kadro, yeni sezon hedefleri ve gündeme dair Esgroup Spor Müdürü Murat Dağtekin'e konuşan Başkan Taş, teknik direktör konusunda Fuat Çapa ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

'İki kez konuştuk'
Yeni sezon öncesi ilk olarak teknik kadro sorununu çözmek istediklerini belirten Başkan Taş, 'Teknik Direktörümüz Fuat Çapa'nın sezon boyunca verdiği mücadeleyi, tüm camia olarak biliyoruz. Böylesine değerli bir hocayı kaybetmek istemiyoruz. Kendisiyle daha önce iki kez konuştuk. Maddi olarak aramızda her hangi bir sorun yok. Hocamız paraya önem veren biri değil. Bu sezon alacakları da duruyor zaten. Kendisi mevcut kadroyla ilgili ayrıntılı bir rapor hazırlayarak teslim etti. Çoğu genç oyunculardan oluşan geniş bir kadromuz var. Ayrıca devre arasında transferin açılmasıyla birlikte aramıza katılan tecrübeli isimler' dedi.

'Yönetim kurulu ısrarcı'
Başkan Taş, 'Fuat hocamızla yeni sezonda yola devam edilmesi konusunda yönetim kurulu ile birlikte ısrarcıyız. Kendisiyle birçok konuda anlaştık fakat ufak bazı sorunlar var. Onları da halledersek, Fuat hocamızla yola devam edeceğiz. Tabi ki hoca konusunda bizimle çalışmak isteyen birçok teknik adamdan da teklif geliyor. Bazıları ile görüştük. Fuat hocamızla anlaşamadığımız taktirde diğer alternatifleri değerlendireceğiz. Şu anda görüştüğümüz teknik adamlar hakkında isim vermek istemiyoruz' ifadelerini kullandı.

Transfer için kötü haber!
Yeni sezon öncesi transfer tahtasının açılmasının çok zor olduğunu belirten Başkan Taş, 'Eskişehirspor'un transferi açabilmesi için 85 futbolcudan, teknik adamlar, kulüpler ve FIFA'dan bulunan alacaklılardan imza alması gerekiyor. En büyük sorun ise, puan silme ve transfer cezası ile kulübün kapısına dayanan FIFA dosyaları. Pinto dosyasını çözüme ulaştırmak istiyor. 540 Bin Avro alacağı bulunuyor. Ruud Boffin'in, 480 Bin Avro alacağının ödeme günü geldi. Almanya'da kendisi ile bir görüşme daha yapacağım. Daha ismini saymadığım üç oyuncunun da FIFA dosyasını çözmemiz gerekiyor. Bu tabloya baktığımız zaman transferin açılması çok zor gözüküyor. Çok ciddi bir paraya ihtiyacımız var' dedi.

'Kadroya 6 milyon borç var'
Başkan Taş, 'Bunların yanı sıra, elimizdeki mevcut kadroya da ciddi bir ödeme yapılması gerekiyor. Geçtiğimiz sezondan kalan 6 Milyon TL'nin üzerinde alacakları duruyor. Alacaklarının ödenmesi için kulübe ihtar çeken yabancı futbolcularımız var.
Pazartesi günü Sissoko'ya ödeme yapılması lazım. Kamal Issah ve Jesse'ye de ödeme yapılacak. Diğer futbolcularımız da ödemeleri bekliyor. Bu yüzden transferin açılmasından daha önemli olan şey, mevcut kadroyu elimizde tutabilmek' ifadelerini kullandı.
'Ortada net bir şey yok'
2019-2020 sezonunda Süper Lig'e 5 takım yükselecek yönünde çıkan söylentilere de cevap veren Başkan Osman Taş, 'Tabi ki 1. Lig kulüplerinin hepsi böyle birşeyin olmasını ister. Fakat ortada net bir şey yok. Bende duyuyorum. Sanırım önümüzdeki hafta bu konuyla ilgili TFF bir açıklama yapar. Gerçek mi, söylenti mi olduğunu öğreniriz' diye konuştu.

Ediz'e verilen söz tutulacak
Eskişehirspor'da forma giydiği 2012 yılında, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu'nun ailesine verilen sözlerin, kendileri tarafından yerine getirileceğini de belirten Başkan Taş, '7 yıl önce Ediz'in ailesine birtakım sözler verilmişti. Bu sözlerin yerine getirilmemesi camiayı rahatsız eden önemli bir konuydu. Yönetim kurulundan arkadaşlar bu sözün tutulması için bana öneride bulunduğunda, seve seve kabul ettim. Perşembe günü Bursa'da Ediz'in annesi ile bir araya geleceğiz. Ankara'dan aldığımız evin tapusunu teslim ederek helallik isteyeceğiz' şeklinde konuştu.

'Yeni sezon hayırlı olsun'
Başkan Taş diğer taraftan Eskişehirspor ve camiasının geride kalan Ramazan Bayramını da kutladı. Taş, yeni sezon ve hazırlıklarının Siyah-Kırmızılı camiaya hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Editör: TE Bilisim