Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 25 Temmuz itibariyle vaka sayısının 14 bin 230, ölü sayısının da 55 olduğunu ifade etti. Türkiye genelinde yaşanan vaka artışı Eskişehir'e de yansıdı. Son günlerde Eskişehir'de vakaların arttığına dikkat çeken SES Şube Başkanı Birtürk Özkavak, vatandaşların rehavete kapılmaması gerektiğini söyledi.
BİLİMSEL ÖLÇÜTLER TEMEL ALINMALI
Salgınla mücadelede bilimsel yöntemlere vurgu yapan Özkavak,'Bilimsel ölçüleri temel almadığın zaman ne zaman açıldığımız ne zaman tam kapandığımız yasakları kaldırdığımız bütün bunlar çok önemli oluyor. Dolayısıyla bu tutarsızlıklar da insanlara gereksiz bir rehavet ve yanlış tutumlar almasına yol açıyor. Yaz aylarındaki yoğunluğun ve tedbirlerin hızla, birden ortadan kaldırılmasıyla beraber ve aşılamanın da erkenden yapılmaması yani yılın başından itibaren yaygın bir şekilde yapılmaması bunların sonuçlarından birisi. Ciddi bir aşı tedirginliği olduğunu da biliyoruz. Bunun altında da yetkililerin yeterli ve bilimsel açıklamaları zamanında yaygın ve doğru bir şekilde yapmaması, aşı için insanları doğru bilgilendirmemesi, gerekli adımların atılmaması yatıyor' diye konuştu.
ESKİŞEHİR'DE VAKALAR ARTIYOR
Rakamların kaygı verici olduğunu söyleyen Özkavak, 'Aldığım bilgilere göre Eskişehir'de birkaç gündür vaka sayıları artıyor. Örneğin evvelsi gün 175 olan vaka sayısının dün 200'lere yaklaştığı yönünde bilgimiz oldu. Bugün de daha da arttığına yönelik arkadaşlarımızdan bilgiler aldım. Test yapılan hasta sayılarında artış var. Entübe edilen hasta sayılarında artış var. 1 ölüm olduğunu duyduk tekrardan. Bunlar kaygı verici rakamlar. İş işten geçmiş değil. Hızla gerekli tedbirleri almak, doğru bilgileri halka hızla anlatmak gerekiyor, aşılamanın hızla yapılması gerekiyor' şeklinde konuştu.
TEDBİRLERE DİKKAT ETSİNLER
Maske takılmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirten Özkavak, 'Aile hekimliği birimlerinde yüksek hasta sayıları başvuruları var.Eskişehir halkı çok duyarlı. Ama kesinlikle rehavete kapılmamalılar. Üzerlerine düşenleri, bu mesafe meselesini, temiz ortamlarda bulunma meselesini, maske takmayı, kapalı yerlere zorunlu olarak girmesi gerekiyorsa mutlaka maske takarak, mesafesini koyarak, aylardır anlattığımız tedbirleri alarak yaklaşsınlar. Eskişehir halkının üzerine düşen sorumlulukları yapacağını biliyorum. Sağlık yöneticileri de bu rehaveti ortadan kaldıracak gerekli çalışmaları lütfen yapsınlar' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim