Ramazan ayının gelmesi ile birlikte lokanta ve restoranların bir kısmı kepenklerini indirirken bir kısmı da dükkanlarını iftar vaktine hazırlıyor. Yaklaşık yüzde 50 lokanta esnafı Ramazandan dolayı tatile girdi. Lokantacılar Odası Şube Başkanı Abdullah Karakuş, tatile giren bu işletme sahiplerinin dükkanlarının bakım, onarımlarını yaptığını ve işçilerini tatile çıkarttığını ifade etti. Genellikle merkezdeki lokantaların açık olduğunu kaydeden Karakuş, ' Ramazan servisi akşam başlıyor. İş yapabilecekleri saatler iftar vakitleri olacak. Onun dışında Ramazan ayında başka türlü kazanamazlar. Fiyatlarda da artış olmayacak. Bir iftar menüsü yaklaşık 25-30 lira arasında olur. Bu fiyatlarda normal. İşletmeler Ramazan ayı boyunca rezervasyon sistemi ile çalışacaklar' dedi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim