Mavi Ada Düğün ve Davet salonlarında gerçekleşen törene, ESOGÜ İnşaat Mühendisleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mizan Doğan, ESTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tombul, TMMOB'a bağlı odaların temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
SEÇEREK SAHİP OLDUNUZ
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İMO Başkanı Deniz Kılıç, 'Bugünden itibaren yaşamınızda yeni bir dönem başlıyor ve ömrünüz boyunca taşıyacağınız bir kimliğe sahip oluyorsunuz. İnşaat Mühendisliği sizlere başkaları tarafından isteğiniz dışında verilen bir kimlik değil, isteyerek, seçerek sahip olduğunuz, uğrunda emek sarf edip, ter dökerek kazandığınız bir kimliktir. Bugünlerde Türkiye'nin birçok üniversitesinde sizlerle birlikte bu kimliğe ve unvana sahip olan binlerce genç arkadaşınız mezun olacak. Yarından itibaren bu meslektaşlarınızla büyük bir rekabet içinde olacaksınız' dedi.
MÜCADELE ETMELİSİNİZ
Mevcut durumdan söz eden Kılıç, 'Bugünden itibaren bir parçası olacağınız inşaat sektörü ne yazık ki tamamen piyasa ekonomisinin acımasız çarkları içerisindedir. Denetimsiz, aşırı rekabetçi, güvencesiz ve güvenliksiz, rantçı bir ortamda ve başıbozuk bir düzensizliktedir. Bunun böyle olması siyasi iktidar ve bazı yerel yönetimler tarafından özellikle istenilmekte ve tüm uygulamalar buna göre yapılmakta ve yaptırılmaktadır. Amacı; sağlam ve güvenli yapı yapmak değil, suçlu bulmak üzerine çıkarılan yasalar; Amacı; doğayı, çevreyi, tarihi korumak değil, rant peşinde koşanlara alan açan planlamalar. Bu karamsar tabloyu sizlerin gözlerini korkutmak ve mesleğinizden soğutmak için çizmiyoruz. Tam tersine sizleri mesleğinizi daha iyi öğrenip, deneyim kazanmanızı ve mücadele etmenizi teşvik için yapıyoruz' diye konuştu.
YOLUNUZ AÇIK OLSUN
Proje çalışmalarında kendilerine yardımcı olduklarından dolayı İMO Şube Başkanı Deniz Kılıç'a ve Koray Güler'e teşekkür belgelerini veren ESTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tombul, 'Bugünün öğrencileri yarının meslektaşlarım, yolunuz açık olsun' dedi.
ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN
Büyük bir coşkuyla sahneye çıkan ESOGÜ İnşaat Mühendisleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mizan Doğan ise 'Aslında söyleyecek çok bir şey yok. Uçmaya hazır roket gibisiniz. Şunu unutmayın, bugünden itibaren hayatla baş başasınız. İnşallah her şey dilediğiniz gibi olur. Hayatı çok ağır alıp iş bulamadım diye ümitsizliğe kapılmayın. Allah size eyvah dedirtmesin' ifadelerini kullandı. Konuşmalar sonrasında öğrencilere rozet ve baretleri takıldı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim