Eskişehir'e sokak hayvanları yararına sergi açmaya gelen Mungan, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olduğunu söyledi.
Mungan, birkaç yıl önce annesini kaybettikten sonra bir köpek edindiğini ve bu köpeğinin hayatında çok şeyi değiştirdiğini anlattı. Daha sonra sokak hayvanlarının fotoğraflarını çekmeye başladığını belirten Mungan, 'Fotoğraf çekmek bana yetersiz geldi. Sonra sokak hayvanlarının resimlerini betimleme hissi duydum. Benim üç köpeğim var ve köpeklerimin portrelerini yaptım. Daha sonra sokakta gördüğüm sokak köpeklerinin ve kedilerinin fotoğraflarını çekip resimlerini yaptım' dedi.
Mungan, hobi olarak yaptığı resimlerin birikmeye başladığını ardından bu resimleri sosyal medyada paylaştığını aktararak, şöyle konuştu: 'Resimler sosyal medyada beğenildi ve çok paylaşıldı. Bunları yaparken aklıma yine bir fikir geldi. 'Bu resimler birikti, bari bir amaca hizmet etsin' dedim. Bursa'da ocak ayında ilk resim sergimi açtım. Sokak hayvanlarına adanmış bir sergiydi ve gelirini de bunun için harcadım.'
Mungan sergisini 27 Mayıs'ta Eskişehir'de açacak. (AA)

Editör: TE Bilisim