CHP Milletvekili Utku Çakırözer, AKP Eskişehir milletvekilinin danışmanının Ankara – Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hattında bilet bulamayınca 4 kadın çalışanı sürgün ettirmesinin ardından yaşanan skandalı hatırlattı. Çakırözer, Devlet Demiryolları yönetiminin, Eskişehir kamuoyunun tepkisi üzerine çalışanların eski görev yerlerine dönmelerine ilişkin resmi yazının yürürlüğe girmediğini söyledi.
UYGULANMIYOR
Çalışanların başka birimlere sürgün edildiğini anımsatan Çakırözer, 'Sürgün kararının kamuoyuna yansıması ve tepki çekmesinin ardından Devlet Demiryolları yönetimi bu kararı kaldırdı, çalışanların eski görev yerlerine dönmesi yönünde talimat verdi. Ortada resmi bir yazı var. Ancak bu yazı da uygulanmadı' dedi. Öte yandan yine demiryolları yönetiminin kararı ile Eskişehir'de bir başka kadın demiryolu çalışanının da Bilecik'in Bozüyük ilçesine sürüldüğü ve bu yüzden her gün kendi imkanları ile toplam 100 kilometre yolu gidip gelmeye mecbur bırakıldığını belirten Çakırözer, 'İki çocuklu çalışana bu yaşatılan büyük bir mağduriyet. Buna da bir an önce son verilmesi gerek' ifadelerini kullandı.
KİM ENGELLİYOR?
Çakırözer, Eskişehir YHT'deki sürgün skandalını Ulaştırma ve Altyapı Bakın Mehmet Cahit Turhan'ın yanıtlaması için hazırladığı soru önergesi ile Meclis gündemine de taşıdı. Yaşanan hukuksuzluğun iki haftayı aşan süredir devam ettiğini belirten Çakırözer, 'Genel Müdürlüğün sürgün kararını geri alan yazısı neden uygulanmıyor? Çalışanlar hakkında başka bir soruşturma varsa, göreve iadeye ilişkin bu yazı nasıl yazıldı? Başka bir soruşturma yoksa, demiryollarının yönetiminin iade yazısının uygulanmasına kim engel oluyor? Geri dönüş kararının uygulanmasına iktidar vekilleri mi engel oluyor? Bu nasıl bir hukuksuzluk. Genel müdürlüğün yazısı uygulanmalı, çalışanlar eski görev yerlerine bir an önce dönmeli' tepkisini gösterdi. HM
Editör: TE Bilisim