Başkan İbrahim Durgut, derneğin başlıca amacının Eskişehir'de ve bölgede ticari faaliyetlerini sürdüren sanayici ve iş adamlarının liderlik vasıflarını, sosyal sorumluluklarını, örf ve adetlerin devamını sağlayarak dayanışma ruhunu arttırmak, toplumun sosyal ve ekonomik düzeyinin gelişmesine katkıda bulunmak, özel girişimciliğin yaygınlaşmasına çalışmak, sanayici ve işadamlarının sorunlarına sahip çıkarak toplumdaki öncü ve girişimci niteliklerini geliştirmek olduğunu söyledi.
Durgut, 'Gerek karşılıklı iş imkanlarının geliştirilmesi gerekse de sosyal dayanışmanın arttırılmasında bu durumun büyük avantaj olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle şehrimizin ve ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz' dedi.
Eskişehir Rumeli İşadamları Derneği Kurucular Kurulu şu isimlerden oluştu: İbrahim Durgut, Rüştü Şentuna, Erdoğan Türbedar, Hakan Korkmaz, Erdoğan Tekgöz, Refik Pehlivan, Bahar Bilen, Salih Köstebekci, Fatih Özata, Emrah Yılmaztürk, Metin Torun, Hasip Bölükbaşı, Faruk Oktaş, Rasim Bob.(HM)

Editör: TE Bilisim