Ziyaretçilerini makamında ağırlayan Başkan Büyükerşen, Rusya Federasyonu Pskov Bölgesi Ekonomik Kalkınma ve Yatırım Politikası Başkanı AndreyMihev ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür etti. Rusya Federasyonu Pskov Bölgesi Ekonomik Kalkınma ve Yatırım Politikası Başkanı Andrey, Pskov Bölgesi Ekonomik 'Moglino'nunYatırım Projeleri Başkanı EkaterinaPihtina, Rusya Federasyonu Ticaret Mümessili Aydar Gaşigullin, Ekonomi Dairesi Başkanı EvgeniiEfremov ve Ticaret Müşaviri AnnaŞerstreva'ya Eskişehir hakkında Başkan Büyükerşen, 'Eskişehir'de sanayi büyümesi hızla gelişti. Yatırımcılar Eskişehir'i tercih ediyor. Yatırım potansiyeli yüksek bir şehir Eskişehir. Coğrafik konumu dolayısıyla yatırımcı çekiyor. Eskişehir devlet demir yollarının kavşak noktası ve Türkiye'nin her noktasına ulaşımı var. Yatırımlarda coğrafik konumunun çok etkisi var. Giyim, gıda, uçak, ağaç işleri gibi üretimin her türlü fabrikası Eskişehir'de vardır.Eskişehir aydın insanların şehridir 3 üniversitesiyle gelişime her zaman açık bir kent. Entelektüel bir halkımız var. Açtığımız tiyatrolar ve senfoni orkestrası ile bu gelişime katkı sağlıyoruz. Eskişehir'in gelişmesine uygun projeler üretiyoruz. Anadolu'da tarımın en verimli toprakları Eskişehir'dedir.Kardeş şehirlerimiz ile ilişkilerimiz çok güzel ilerliyor. Kültürel çalışmalarımız devam ediyor.' sözleriyle bilgi verdi.
Rusya Federasyonu Pskov Bölgesi Ekonomik Kalkınma ve Yatırım Politikası Başkanı AndreyMihev, 'Harika şehriniz için çok teşekkür ederiz. Eskişehir ile birçok benzerliğimiz var. Biz burayı eski bir şehir olarak biliyorduk. Bizim şehrimiz de eski bir yerleşim yeri. Senfoni orkestramız bizimde var. Ortak noktada buluşabileceğimiz birçok şeyin olduğunu duymak bizleri çok mutlu etti.Sizleride şehrimizde ağırlamak isteriz' dedi.
Ziyaret, dostane ilişkilerin ortak projeler üreterek devam edeceği ifadeleriyle devam ederken, hatıra fotoğrafı çekimi ile sonlandırıldı.
Editör: TE Bilisim