Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fesih Bingöl, SP olarak yapılan hizmetlerden dolayı belediye başkanlarına teşekkür etti. Yapılan hizmetlerin görmezden gelmenin nankörlük olacağını belirten Bingöl, 'Eskişehir'de adaletli bir yatırım yapılmamıştır. Eskişehir'de merkeze yapılan yatırımla diğer mahallelerdeki yatırım aynı değil. Mesela Odunpazarı gelişmişlikte çok geride kalmış ama Tepebaşı biraz daha ranta dönük imar planları yapılmış orada ticaret merkezleri, oteller ve sosyal aktiviteler daha çok Tepebaşı bölgesinde yoğunluk kazanmış. Eskişehir bir bütündür. Belediye gelirlerinin eşit olarak dağıtılarak mümkün olur. Otopark sorunu çözülmelidir. Gerçekten otopark yapılması lazım ve akıllı otopark olması lazım. Diğer yapılana otoparklar çok cazip ve kullanışlı değil. İnsanlar bu tip otoparkları tercih etmiyorlar' dedi.

'Biz 80-100 senelik projeler planlıyoruz'

Özgeçmişinden bahseden Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Erdoğan Saran, milli görüş belediyeciliğini Eskişehir'de uygulamak istediklerini ifade etti. Önceki yıllarda bazı illerde belediye başkanlıkları yaptıkları sırada uyguladıkları projelerden söz eden Saran, ' Halk meclisleri oluşturmuştuk. Geçen birkaç mahalleye belediye başkanının gelip gelmediğini sordum. Biz şunu yapıyorduk belediye başkanımız başkan yardımcıları o bölgeye giderek halkı dinliyorduk. Olan problemleri not alırdık. Eskişehir'de geçen hafta Büyükdere tarafındaydık. Çamurdan geçilecek gibi değildi. Plan yapan kişiler kısa vadeli yapmış. Biz 80-100 senelik projeler planlıyoruz. Milli görüşlü belediye başkanları olarak halkımızla birlikte Eskişehir için gereğini yapacağız' şeklinde konuştu.

'Zincirli kuyuda bir mezarlık projemiz var'

Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Şevket Ünal ise şöyle konuştu: ' Milli görüş belediyeciliğimizde derdi olan herkese kapımız açık olacak. Belediyecilikte herkese eşit davranacağımızı ve işi ehline vereceğimizi söylüyoruz. Hiçbir adam kayırmacılığı yapmadan işin ehli kimse ona vereceğiz. Son zamanlarda şu işler yapılıyor, bu işler yapılıyor, diye israf etmeyeceğiz. Şehir merkezinde kalmış olan pavyondur, barlardır bunların sorunları da milli görüş belediyeciliği ile çözülecek. Bunlar tabi ki toplumun belirli kesimlerinin ihtiyacı olabilir. Bunlar yeterli ve hiç kimseye zararı olmayacak şekilde belirli yerlere çıkarılarak çözülecek. Zincirli kuyuda bir mezarlık projemiz var. Birisinin cenazesi olduğunda çevre yolundan Seyitgazi tarafındaki asri mezarlığa götürmek durumunda kalmayacak.' (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim