Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, 1 Haziran'da açılan kafe ve lokanta işletmeleri hakkında konuştu. Yetkililere teşekkür eden Bilen, 80 gündür kapalı olan esnafın dükkanlarını açtığı için mutlu olduğunu dile getirdi.
ENDİŞE ETMESİNLER
Birlik beraberlik içerisinde salgını atlatacaklarına inandıklarını ifade eden Bilen, 'Bizler hazırız, Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği hijyen kurallarını yerine getirdik, dezenfektanlarımızı, pompalarımızı, hijyen kurallarımızın hepsini yerine getirdik. Periyodik olarak biz dükkanlarımızın bakımlarını yapıyorduk, personelimizin zaten sağlık sertifikaları var yani bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir şekilde endişesi olmasın gönül rahatlığıyla gelebilirler' diye konuştu.
RUHSATLARDA YAZAN SAAT
İşletme sahiplerinin 22.00'da dükkanlarını kapatmak istemediğine dikkat çeken Bilen, 'Burada isteğimiz hükümetimizden, saat 22.00'da kapatma yasağı var biliyorsunuz bizler de esnaf arkadaşlar da, turizm ruhsatlı turizm işletmeleri gibi kendi bünyesinde nasıl kapatma saati yoksa bizler de ruhsatlarımızın vermiş olduğu saatlere göre çalışmak istiyoruz. Dolayısıyla bunun talebi içindeyiz. Mesela tekel bayilerin kapatma saati belli, lokantaların belli, içkili yerlerin kapatma saatleri belli, turizm bölgeleri veya ticaret yerlerinin kapatma saatleri belli. Onlar 24 saat çalışan yerler. Dolayısıyla biz de ruhsatlarımızda yazan çalışma saatlerine geri dönmek istiyoruz' şeklinde konuştu.
HAZIRLIĞA DEĞMİYOR
Bilen konuşmasına şu şekilde devam etti: 'Şu an da saat 22.00 sabit. O saatten sonra yeni genelgeye göre temizlik ve hazırlık yapma izinleri çıktı ama 22.00'dan sonra müşteri alınamıyor. Bu da bizim içkili bölgelerde restoranlarımızda sıkıntı yaratmaktadır. Çünkü yaz saati biliyorsunuz şimdi havanın kararma saati 21.00. İnsanların dışarıya çıkma saati 20.30-21.00'dan sonra 22.00'da kapatma saati gelince dolayısıyla o saat dilimi çok az, yaptığımız hazırlığa değmiyor. O konuda biraz mustaribiz.' MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim