Valilik makam odasında imzalanan işbirliği protokolüne, Vali Güngör Azim Tuna, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Vali Yardımcısı İsmail Küreci, ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yaşar, Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Mumcu ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel katıldı.

Yapılan işbirliği protokolüyle toplumun menfaatinin düşünüldüğünü belirten Vali Tuna, 'Burada hem ileride tıp fakültesini bitirip hekim olarak görev yapacak gençlerimizin daha iyi yetişmeleri, hem de bu alandaki çalışmalarına yardımcı olacak kolaylık sağlayacak bir alt yapı oluşturuyoruz' dedi.

Vali Tuna, amaçlarının üniversiteye yardımcı olmak olduğunu da ifade ederek, şöyle devam etti: 'Biz, bu projenin örnek olmasını diliyoruz. Asıl amacımız önleyici sağlık hizmetleri. Burada şunu vurgulamak lazım. İnsanlara hasta olmadan önce, önleyici anlamda yapılabilecek olan şeyleri yapmak, bunun eğitimini vermek ve bilinçlenmelerini sağlamak gerekir. Burada, akademik kurumun ve bilimsel çalışmanın önemi ortaya çıkıyor. Halk sağlığı birimimiz de bunun için var. Tedavi kurumları olarak mutlaka çok önemli işler yapıyorlar. Hasta olmamak için bilinçli bir eğitim vermek kapsamında bu çalışmalar çok önemli. Özellikle kırsal alanda bir takım sağlık hizmetlerinin zor gittiği, zor gidebildiği uzak bölgelerimizde imzalayacağımız bu protokol kapsamında, yapacağımız çalışmalar önem arz etmektedir. Sağlık Bakanlığımıza bağlı kurumların ve üniversitemizin iş birliğini biz de destekliyoruz. Elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Ben bu vesileyle imza altına alınan işbirliği protokolünün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.'

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, yapılan işbirliği hakkında bilgi verdi. Rektör Gönen, amaçlarının Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde mezuniyet öncesi eğitim gören öğrencilerin ilgili eğitim müfredatı, mezuniyet sonrası eğitim gören öğrencilerin ise kanunların ilgili maddeleri gereğince 'Tıpta ve Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitim Yönetmeliği' çerçevesinde hazırlanan protokolle mezuniyet öncesi ve sonrası halk sağlığı eğitimini sağlamak olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim