Protokol gereği Eskişehir'de bu yıl ikincisi düzenlenen eğitimlerde 120 öğretmene eğitim verildi. Dün ise protokol kapsamında velilere Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ve Sağlıklı Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri konulu eğitim verildi.
OBEZİTE ÖNEMLİ
Eğitimlerle ilgili bilgi veren Türk Böbrek Vakfı Mütevelliye Üyesi Ali Arda, 'Türkiye'de yaklaşık 3 milyon obez var. Bu 3 milyonun 1 milyon 800 bini 0-18 yaş grubunda ve bu her yıl artıyor. Biz de sivil toplum kuruluşu olarak mücadele ediyoruz. Bizler farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Böbrek hastalığı hiç farkındalığı olmayan bir hastalık. Biz aslında vakıf olarak Türkiye genelinde koruyucu hekimlik yapmaya çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.
İŞ EVDE BAŞLIYOR
TEI Alpaslan İlkokulunda 9 öğrencinin gönüllü sağlık elçisi seçildiğini aktaran Arda, 'Biz okullarda gönüllü sağlık elçileri seçiyoruz. Bu sağlık elçileri arkadaşlarına örnek davranışta bulunan öğrenciler olacak. Kantinleri denetleyecekler. Aslında iş evde başlıyor' dedi. Gönüllü sağlık elçileri ise, arkadaşlarını sağlıklı beslenme konusunda uyaracaklarını ve onlara bilgi vereceklerini söyledi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim