Müezzinoğlu, Eskişehir Valiliği'ni ziyaretinde Vali Güngör Azim Tuna ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. Bakan Müezzinoğlu, ziyaretin anısına şeref defterini imzaladı. Tuna, Müezzinoğlu'na Eskişehir'in tasvir edildiği çiniden yapılmış bir minyatür tablo hediye etti.

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Eskişehir'deki sağlık hizmetlerinin ve sağlık yatırımlarındaki durumu değerlendirmek üzere Sağlık Bakanlığı'nın üst yönetimiyle kente geldiklerini kaydetti.

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu anımsatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

'Eskişehir, bizim için önemli ve değerli. Sağlık hizmetlerinde arzu ettiğimiz noktaya önümüzdeki 2-3 yıl içinde Eskişehir'imizi taşımış olacağız. Şehir hastanesinin de ihale süreçlerini takip ediyoruz. Bir-iki ay içinde onları da tamamlamayı hedefliyoruz. Şu anda 5 firma arasından proje tercihi yapıldı. Bu proje üzerinde son ihale takvimini başlatacağız. En kısa zamandan ihale süreci de tamamlanmış olacak.'

Bir gazetecinin 'Piyasaya sahte ya da günü geçmiş stentler sunuldu. Bu konuda bir çalışmanız var mı?' sorusu üzerine Müezzinoğlu, şunları söyledi:

'Türkiye olarak dünya standartlarının da ötesinde, dünyada ilk uygulamayı biz yaptık. Hala o düzeyde bir örneği yok. Gerek ilaç takip sistemi gerekse tıbbi ürün sistemi, ister Türkiye'de üretilsin, isterse yurtdışından gelsin gümrüklerden itibaren hastaya kullanılıncaya kadar bütün takip sistemlerini yapabilen bir sistemdir. Bütün buna rağmen insanla yapılan bir işte, bazen yanlış yapanlar oluyor. Onun, emniyetle birlikte takiplerini yapıyoruz.'

Konuşmanın ardından Bakan Müezzinoğlu, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ve beraberindekiler, Vali Tuna ile basına kapalı görüşme yaptı.

Editör: TE Bilisim