İllerin vaka sayılarına göre kademe kademe normalleşme adımları bugün alınacak kabine toplantısı kararlarına göre belli olacak. Bu kapsamda bugün başlaması planlanan yüz yüze eğitim alınacak kararlar sonrası yarına ertelendi. Esnaf ve vatandaş ise önceliğin sağlık olduğunu belirterek 'Eğer salgın daha da artacaksa biz sabretmeye devam ederiz' dedi.


BAŞA DÖNERİZ

Kasap esnafı Kadir Şen, 'Kabine toplantısında iyi kararlar çıkmasını bekliyorum. Alınan kararlarda esnaf açılsa, kısıtlama kalksa bile vatandaşın kendisini kısıtlaması gerekir. Kısıtlama kalktı diye çok normale dönmemeli. Kendi tedbirimizi almalıyız. Eğer almazsak vaka yine artar ve başa döneriz' diye konuştu.


ÖNEMLİ OLAN SAĞLIK

Simit fırınında çalışan Ersin Taşkesen, 'Önce sağlık. Önemli olan sağlık. Serbest bırakıldıktan sonra bu hastalık artacaksa serbest bırakılmasın. Yani bir müddet daha sabredilebilir. Evet işlerim kırık, bütün esnaf zor durumda. Ama gene de sağlık için sabredilmesi mümkün. Açılması bizim için önemli ama hastalık artıp kısıtlama bu nedenle daha da artacaksa biraz daha sabredelim' ifadelerini kullandı.


İŞ YAPAMIYORUZ

Zücaciye dükkanı olduğunu belirten Halil Çarboğan, 'Marketler bu kısıtlamalarda hep açıldı. Marketlerde bizi sattığımız tüm ürünler var. Alınan kararlarda bunlara da dikkat edilsin. Biz aylardır iş yapamıyoruz. Buna karşıyız. Cumartesi Pazar marketler her şeyi satıyor. Bunlar göz önüne alınmalı' diye konuştu.

DOĞRU KARAR VERİLECEKTİR
Emekli Tevfik Yerlioğlu, 'Bu süreçte esnaf çok zorluk çekti. Benim tanıdıklarıma baktığımda beş kuruş para kazanamadan dükkanı kapattı gitti. Ama alınacak kabine toplantısı kararlarından umutluyuz. Devletimiz doğru kararı alacaktır. Önemli olan sağlık bu göz önünde bulundurularak karar verilecektir' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim