Eskişehir'in merkez ilçelerine bağlı mahallelerinde yaşayan mevsimlik tarım işçisi ailelere, Sağlık-Sen Şubesi tarafından yardım eli uzatıldı. Gönüllü sendika üyeleri tarafından Ramazan ayı dolayısıyla çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarına ulaştırılmak üzere gıda, ayakkabı ve oyuncak gibi ihtiyaçlar toplandı. Kısa sürede katılımcıların sayısı hızla büyürken Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal önderliğinde mahalle mahalle gezerek toplanan erzaklar ihtiyaç sahiplerine verildi. Toplamda bin 200 çocuğa ulaşılırken yardımları alan miniklerin mutluluğu ise yürekleri ısıttı.

ONLAR GELECEĞİMİZ

Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, toplamda bin 200 çocuğa ulaşacaklarını ifade ederken çalışmanın yalnızca şahsi yardımları kapsadığını vurguladı. 'Çocuklar bizim geleceğimiz' diyen Köksal, 'Eskişehir'in merkez ilçelerine bağı mahallelerdeki mevsimlik tarım işçisi kardeşlerimiz ve çocuklarını Ramazan Bayramında bir nebze olsun sevindirelim dedik. Bu programa da gönüllü sağlık ordusu destek oldu. Bununla ilgili de öncelikle Hasanbey ve Cumhuriyet mahallesi muhtarlarıyla iletişime geçip, sıkıntıları dinledik. Muhtarlarımızın verdiği sayılarla birlikte çocuklarımızı sevindiriyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, onlara yaşanılabilir bir Türkiye bırakmamız gerekiyor' ifadelerini kullandı.

YARDIMA MUHTAÇLAR

Hasanbey Mahallesi Muhtarı Said Kandemir ise, 'Böyle bir ortam hazırladıkları için bu yardımı gerçekleştiren herkese çok teşekkür ederim. Buradaki çocuklar gerçekten yardıma muhtaç. Çünkü yerleşim yerinden uzak, çadırda sıkılıyorlar' diye konuştu. İHA

Editör: TE Bilisim