Sağlık Sen Eskişehir Şubesinin 6. Olağan GeneL Kurulu geniş katılımla gerçekleşti. Kongreye CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Murat Özcan, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, BBP İl Başaknı Salim Acabey, Sağlık Sen Afyon ve Bilecik şube başkanları ile sendika üyeleri katıldı. Tek adaylı kongrede mevcut başkan Hasan Hüseyin Köksal açılış konuşmasını yaparak görev sürecinde yapmış olduğu faaliyetler hakkında konuştu.

EN ETKİLİ SENDİKA

Sağlık-Sen'in hak arama mücadelesinde en etkili ve tek yetkili sendika olduğunu belirten Köksal, 'Sağlık çalışanlarımızın kıymetini, verdiği emeğin ve alın terinin önemini geçtiğimiz 2 yılda bütün dünya ile birlikte daha iyi anladık. Adı büyük kocaman devletlerin sağlık sistemleri geçtiğimiz 2,5 yılda birer birer iflas ederken Türkiye'miz sağlık çalışanlarımızın eşsiz özverisi ile parmakla gösterilecek bir başarıya imza attı. Sağlık-Sen ailesi olarak her zaman olduğu gibi Pandemi sürecinde de 7 gün 24 saat sahada sağlık çalışanların yanında sağlık ordusu ile omuz omuza mücadele ettik.Yalnızca dertlere ortak olmadık; Ortak dertlerimizi de tüm dünyaya yüksek bir sesle iletmek için gece gündüz çabaladık' dedi.
BÜYÜK HEDEFLER, ÖNEMLİ PROJELER VAR
Türkiye'nin en hızlı büyüyen sendikası olduklarının altını çizen Köksal, 'Eskişehir'imizde Sağlık-Sen'e ilk üye olduğum günü hatırlıyorum. Eskişehir genelinde 500 üyeye bile ulaşmamıştık. Üyelerimiz birbirinden ve bir sendikanın varlığından neredeyse habersiz Bizim davamız bundan çok fazlası dedik.Sağlık çalışanlarının sesi biz olacağız dedik. 2014'te Türkiye'nin en genç başkanını seçtiniz. Yorulmadık! 2018'e kadar Türkiye'nin en hızlı büyüyen şubesi olduk. 2018'de bir kez daha dediniz, daha yeni başladık dediniz. Pandemiler, hastane taşınmaları, zorlu süreçler… Emeğe ve alın terine ait söylenecek her sözü çekinmeden söyledik ve bugüne geldik. Bugün diyorsunuz ki, artık tecrübe var. Büyük hedefler, önemli projeler var. Artık daha büyük bir ailemiz var diyorsunuz. Ben de sizlerle varım. Yolumuz beraber diyorum' ifadelerini kullandı.
SİZLERİN SESİ OLACAĞIZ!
Köksal sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz diyerek, 'Durmayacağız, asla yorulmayacağız! Sizler ile birlikte daha güzel işlere imza atacağız. Başarı bir ekip işidir. Bu güçlü ailenin sınırsız desteği sürdükçe bizler daha çok fedakarlık yapacak sizlere hizmetkar olacağız. Sizlerin sesi olacağız. Her gün, her yerde hak mücadelesinin en önünde olacağız. Alın terini savunmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
EN KÖTÜ SENDİKA SENDİKASIZLIKTAN İYİDİR
Kongrede selamlama konuşmalarını gerçekleştiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 'Burada olma sebebim siyaset yapmak değil aslında lafı evelemeden söylemek istediğim şeyi söylemek istiyorum. Buraya geliş sebebim sizlere teşekkür etmek içindir. Ailem, evladım annem babam Türkiye'deki milyonlarca aile gibi sağlığımızı sizlere emanet ettik, sizlere güvendik. Sizler de bu güveni boşa çıkarmadınız. Böyle bir dönemde hepimiz eve kapandığımızda sizler ölümle baş başa, virüsle baş başa hepimizin sağlığı için o sendikadan bu sendikadan o partiden bu partiden demeden varınızı yoğunuzu ortaya koydunuz. Bu süreçte kayıplarımız oldu, sağlık camiamızdan, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Covid dönemi öncesinde de sizler vardınız. Bu dönemde herkes seferber oldu. Sizler birçoğunuz vefa timlerinde görev aldınız. En uzak köylere giderek kimsenin girmediği abluka altındaki evlerin sağlığını siz sağladınız. Ne kadar teşekkür etsek azdır. En kötü sendika sendikasızlıktan iyidir. Gazeteciyken de bir sendikaya mensubiyetim vardı. Günün sonunda sendika demek hakkın hukukun korunması demektir. Sendikalı olmanın önemini biliyorsunuz ama toplumun tüm kesimlerini ne kadar sendikalı olursa o kadar iyidir' ifadelerine yer verdi.
SİZ HER ŞEYİ HAKEDİYORSUNUZ
AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Murat Özcan, 'Elbette 20 yıldan bu yana sağlık alanında devrim yapmış bir liderin, bir partinin yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyorum. Sağlık alanında önemli devrimler yapıldı ama, Sağlık çalışanlarının hakları ile ilgili talepler varsa siz getireceksiniz, altına biz imzayı atacağız. Siz her şeyi hak ediyorsunuz' şeklinde konuştu.
HAYIRLARA VESİLE OLSUN
Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, 'Bugün Sağlık Sen kurulunun kongresinde olmaktan mutluluk duyuyorum, kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum' dedi.
SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞLER YAPILDI
AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, 'AK Parti döneminde sağlık anlamında önemli işlerin yapıldığına dikkat çekerek, '20 yıl öncesinde insanların yatak dahi bulamadığı noktadan şehir hastaneleri dönüşümüne gelindi. Pandemi sürecinde aslında bu vatana, millete hizmetin sadece sınır ötesinden değil, eğitim için, bilim için değil sağlık ordusunun vatan için, millet için neler yapılabileceğini pandemi sürecinde gördük' diye konuştu.
SİZLERİ TAKDİR ETMEMEK MÜMKÜN DEĞİL
BBP İl Başkanı Salim Acabey, 'Pandemi döneminde gördük ki sizlerin ne kadar fedakar, cefakar ve sevdiklerinizden ayrı çalışarak, vatan ve millet için can pahasına çalıştığını gördük. Gerçekten sizleri takdir etmemek mümkün değil' ifadelerini kullandı.
Öte yandan Hasan Hüseyin Köksal başkanlığında yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
'Ömer Gezer, Halil Sönmez, İsa Köse, Hüseyin Bacan, Üzeyir Eryiğit, Hasan Gökçe'




Editör: TE Bilisim