Halk Sağlığı Sokağı'nda vatandaşa Ağız ve Diş Sağlığı bakım ve kontrolü, tansiyon, kan şekeri, boy-kilo ve benzeri sağlık taramaları ücretsiz bir şekilde halka sunuldu. Halk Sağlığı Sokağı 16-20 Temmuz tarihlerinde saat 10:30 ile 19:30 arasında hizmet verecek. Açılışa Es-Es Bando Ekibi de eşlik etti.
'AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK'
Açılışa katılan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge yapılan etkinliğin amacının farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Buna ek olarak sağlığın korunması ve geliştirilmesinin sağlanmasını amaçladıklarını söyleyen Bilge 'Sağlık Bakanlığınca belirlenen konu ve kampanyaları halkımıza daha etkin duyurulmasını amaçlıyoruz. Etkinlikte açılacak olan stantlarda, hafta boyunca halkımızın tansiyon, kan şekeri, boy-kilo ve diyetisyenlerimiz tarafından kas-yağ ölçümleri yapılacak. Kanser taramaları konusunda ön bilgilendirme yapılıp kanser tarama kiti dağıtılacak ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) yönlendirme yapılacak' dedi.
'BU GÜZERGÂHTA AMACIMIZA ULAŞACAĞIZ'
Açılışa katılan Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey Halk Sağlığı Sokağı'nın amacının halkı hasta olmadan önce bilinçlendirmek, koruyucu sağlığı öne çıkarmak olduğunu belirtti. Şair Fuzuli caddesindeki Ek Bina'nın önünün seçilmesinin sebebinin yaya trafiğinin yoğun olması olduğunu söyleyen Avşarbey 'Malumunuz üzerine sağlık müdürlüğümüzün değişik birimleri tarafından çok çeşitli hizmetler veriliyor. Bizim amacımız gerek il sağlık müdürleri gerek ilçe sağlık müdürlükleri tarafından verilen bu hizmetleri vatandaşa iletmek' dedi. HM
Editör: TE Bilisim