Sağlık çalışanları, Şehir Hastanesi önünde Konya'da Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamaya ölen doktorları temsilen yerde yatarak katılan sağlıkçılar da eşlik etti. Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, 'Sürekli uyarılarımıza, tedbir çağrılarımıza rağmen maalesef dün Konya'da bir defa daha korktuğumuz başımıza geldi. Hayatının baharında caninin kurşunlarına hedef olan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya, görevi başında, yeni çalışmaya başladığı hastanede katledildi. Katliam aleti ise bir silah. Tablonun vahametini düşünebiliyor musunuz?' ifadelerini kullandı.
KORKUYLA ÇALIŞIYORUZ
Bir doktorun şifa dağıttığı hastanede kurşunların hedefi olduğuna dikkat çeken Köksal, 'Hastalara şifa dağıtmak, can kurtarmak için alın teri döküyor. Ve karşılığını canıyla ödeyerek şehit oluyor... Biz sağlık çalışanları olarak bu duruma isyan ediyoruz. Saldırıyı lanetliyoruz. Ve can güvenliğimiz sağlansın istiyoruz' dedi. Sağlık çalışanlarının sürekli korku halinde çalıştığını vurgulayan Köksal, 'Buradan soruyoruz; Daha ne zamana kadar sağlık kuruluşlarına elini kolunu sallayarak suç aletleriyle girmek serbest olacak? Öldürücü, yaralayıcı silah ve aletlerin içeri sokulmasına, ne zamana kadar göz yumulacak? Kaç canımız yitecek? Daha nice canlarımız acıyacak soruyoruz?' şeklinde konuştu.
BAŞKA CANLAR YANMASIN
Sağlık emekçilerinin laf değil icraat beklediğini ifade eden ve Türkiye genelinde iş bıraktıklarını duyuran Köksal, 'Başka Ekrem Hocalar ölmesin istiyoruz. Başka canlar yanmasın istiyoruz. İşimizi korkmadan, emniyet içinde yapmak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda bize destek olmaya davet ediyoruz. Ve herkese de sağlık çalışanlarının bu ülkenin hayat sigortası olduğunu buradan bir daha hatırlatıyoruz. Şehit doktorumuza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sağlık camiamıza sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun' ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından Atatürk büstü önüne üzerinde 'Ölüyoruz' yazılı çelenk bırakıldı.


Editör: TE Bilisim