Odunpazarı Belediye meclisi Başkan Kazım Kurt Başkanlığında dün toplandı. Odunpazarı Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleşen toplantıda komisyondan gelen maddeler görüşüldü. Meclis'te Vadişehir Mahallesine yapılacak olan parka Sağlık Çalışanlarına Saygı Parkı, 75. Yıl Mahallesi Uğur Mumcu Caddesinde yapımına başlanan ağaçlandırma alanına ise 100. Yıl Ulusal Egemenlik Ormanı ismi verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kamuda değişen mesai saatleri nedeniyle bir dahaki meclisin 4 Ocak 2021 saat 16.00'da yapılması oybirliği ile kabul edildi.
KURT'A SORU
Gündem dışı söz alan AK Partili Murat Özcan, Başkan Kurt,un yanıtlaması için 'Belediye olarak engelliler için ne yapılıyor? Geri dönüşüm ile ilgili hangi aşamaya gelindi? Altyapı derneğinin bulunduğu tesislerle ilgili ihale kararı mı alındı?' Sorularını yöneltti.
ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Engelliler ile ilgili soruyu yanıtlayan Kurt, 'Yenikent'te bulunan Seramik Parkta engelliler merkezi kuruldu. Orada her ay engelli derneklerinin temsilcileriyle toplantı yapılıyor. O toplantıda neler yapılabilineceği konuşuluyor. Buna yönelik çalışmalar yapılıyor. Yeterli olmuyor tabi. Ama Odunpazarı Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz' dedi. Geri dönüşümle ilgili konuşan Kurt, 'Çalışmalarımız sürüyor. Genişletme konusunda hedeflerimizi takip ediyoruz. Ama pandemi süreci nedeniyle aksamalar yaşanıyor' diye konuştu.
AYRICALIĞI KALDIRACAĞIZ
Kurt, Alt yapı derneğiyle ilgili ise şöyle konuştu: 'Bizim taşınmazımız üzerinde faaliyet gösteriyorlar. Önceden ihale ile almışlar. Ama bu altyapı derneğinin Eskişehirspor ile ilgisi yok. Bize intikal eden biz Eskişehirspor altyapısına katkı sünüyoruz. Bizden kira almayın demenin mantığı yok. Orada bildiğiniz ticaret yapılıyor. Biz Eskişehirspor'un altyapısına katkımızı sürdürüyoruz. 3 yılı kira ödemeden geçirmişler. 3 yıllık süre için taleplerimizi ilettik. İhaleye çıkacağız, kim alırsa artık. O derneğin diğer derneklerden ayrıcalığı yok. Bu ayrıcalığı ortadan kaldıracağız.' ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim