Tüm Türkiye'de Çin'den gelen Covid-19 aşısı sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Eskişehir Şehir Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanları da e-nabız üzerinden aldıkları randevu ile aşı için sıraya girdi. Öğlen saatlerinde aşı olan hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayla Pekin herkesi aşı olmaya davet ederek, 'Tüm ülkemizde olduğu gibi bu sabah itibariyle yapılmaya başladı. Sağlık çalışanı arkadaşlarımızın yoğun katılımı ile süreç devam ediyor' dedi.
BUGÜN ÖZEL BİR GÜN
14 Ocak'ın tüm Türkiye için özel bir gün olduğunu ifade eden Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici, 'Hem sağlık çalışanları için hem ülkemiz için özel bir gün. Devletimizin insiyatifi ile aşı kampanyası başlıyor ve bu aşı kampanyasından da bugüne kadar başarıyla eşiyle, çocuğuyla, hiçbir amaç, menfaat gözetmeksizin fedakarlıkla çalışan sağlık personelinin bugün aşı bayramı diyebiliriz. Ülkemiz için de aşı bayramı diyebiliriz. En kısa sürede devletimiz vatandaşlarının tümünü aşılayacaktır' diye konuştu.
AŞI VE FİZİKİ MEKÂN VAR
Eskişehir'deki 14 bin sağlık çalışanının firesiz şekilde aşılamayı hedeflediklerini söyleyen Bildirici, 'Eskişehir Şehir Hastanesi oldukça büyük bir bina. Özelinde biz ortalama 40-50'ye kadar genişleyebilen aşı polikinlik hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Bize aşı için müracaat sayısı artıkça bizde proaktif olarak polikinlik sayısını artıracağız. Şu anki fiili durumda 08.00-17.00'ye kadar aşı polikinlik odası ile hizmet veriyoruz. Bu hizmet gece 00.00'a kadar devam edeceğiz. Gece biz bu sayıyı minimum 30'a çıkarabileceğiz. Şu an biz kendi sağlık personelimizi aşılıyoruz. Eskişehir'de ortalama 14 bin sağlık çalışanı var. Hedeflenen bu 14 bini firesiz aşılamak. Biz muhtemel 14 binin çok önemli bir kısmını belki bugün belki yarın aşılamış olacağız. Hedefimiz ilk gün yüzde 50 grubu aşılamak. Aşı var. Aşıyı yapabilecek personel ve fiziki mekan var. Bildiğim kadarıyla Eskişehir'de İl Müdürlüğünün rakamlarına göre 150 kadar aşı polikinlğinde aşılama hizmetyi veriliyor' şeklinde konuştu.
72 SAATTE BİTİRECEĞİZ
'Ya Covid olacağız ya aşılanacağız' diyen Bildirici, '2500 civarında kamuya ait sağlık personeli, yaklaşık 1500 civarında işbirliği yaptığımız firmanın personeli var. Biz bu 4000 personeli ortalama 72 saatte aşılayıp bitirmeyi düşünüyoruz. Şu an itibaeiyle binleri bulduğumuzu söyleyebilirim. Arkadaşlarımızı teşvik ediyoruz. Ya covid olacağız ya aşılanacağız. Bu soruyu kime sorarsanız sorun aşı olmak isteyecektir' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim