İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi bünyesinde kentte telefonda dolandırıcılık şikayetlerinin artması üzerine özel bir ekip oluşturuldu. Kendilerini polis olarak tanıtan 2 şüphelinin, kentte ikamet eden 2 vatandaşın evlerinde bulunan altınları ile nakit paralarını 18 ve 24 Mart tarihlerinde çaldığı öğrenildi.
KANDIRDILAR
Kent merkezinde yaşayan 80 yaşındaki Z.Y'yi telefonla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıttı. Şüpheli, 'Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçmiş, bankadaki paranızı sahte belgelerle çekecekler, şahısları takip ediyoruz' dediği yaşlı kadından, bankada bulunan 500 bin lirasını çekerek evinin kapısının önündeki çöp bidonunun altına bırakmasını istedi. Şüphelilerden 22 yaşındaki Ömer A, içi kağıt parçaları ile doldurulan poşeti aldığı sırada polis ekiplerince suçüstü, gözcülük yapan 35 yaşındaki Hüseyin A. da olay yeri yakınlarında yakalandı.
TEDBİR ALINDI
Öte yandan her iki olayın da faili olduğu tespit edilen şüpheliler, işlemlerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğünce alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında; şahıslar ve polis ekipleri arasında temas olmayacak şekilde iki farklı araçla Adalet Sarayına getirildi. Burada polis ekipleri, takılı maske ve eldivenleriyle birlikte sosyal mesafeyi gözeterek, gözaltına alınan şahısları adliyeye sevk etti. İHA-AA

Editör: TE Bilisim