AKP Eskişehir Milletvekili Salih Koca geçtiğimiz gün 'Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, BBP'de olumlu bir karşılığı olmadığını, İhsanoğlu'nun BBP'nin değil BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin adayı olduğu' şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

AKP Milletvekili Salih Koca'nın bu açıklamasına tepki gösteren BBP İl Başkanı Ulupınar, 'Partimiz en fazla istişare yapan siyasi parti olarak demokratik tavrını demokratik bir tercihe çevirmiştir. Herkesi ve her kesimi bu kararımızı itibarsızlaştıracak ya da etkisizleştirecek davranışlardan uzak durmaya davet ediyoruz' diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan asla Cumhurbaşkanı olmamalıdır

Ulupınar, Milletvekili Salih Koca'nın partinin aday belirlemedeki demokratik sürecini bilmeden konu hakkında nasıl yorum yaptığını sorduğunu ifade etti. Ulupınar, 'Sayın Koca, BBP hakkında ' bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma' gibi büyük bir hataya düşmüştür. Sayın vekil şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun CHP ile ilgili birtakım sözlerine yer verirken, 2007 senesinde söylediği 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan asla Cumhurbaşkanı olmamalıdır' sözlerini ne hikmetse hatırlamak istememiştir' şeklinde konuştu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim