Geleneksel bez bebek yapımını modern formlarla sanat objesine dönüştüren sanatçının eserleri yaşamdan gözlemlediği gerçekçi tiplemelerin yanısıra soyut figürlerden oluşuyor. NeoPlus Outlet ve Yaşam Merkezinde bulunan serginin açılışına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanısıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Yaygınlaşmasını istiyoruz
Açılışta konuşan sanatçı Arzu Özer, şimdiye dek çok sayıda bebek ürettiklerini ve her bir bebekten bir tane olduğunu belirtti. Özer, 'Bunlar sanat bebekleri. Dünyada Doll Art diye bilinir bu sanat dalı. Onun Türkiye'deki tek temsilcisiyiz. Hepsi özgün eserler. Bebek formundalar ama aslında bunlar heykel olarak da kabul edilebilir. Burada birden fazla amaç var. Birincisi alışılmış bebek yapımını evrensel ve modern formlarla geliştirip daha çağdaş ve uluslararası bir boyutta bebek üretiyoruz. İkinci amaç ise biz bunun eğitimini veriyoruz. Bu sanat dalının Türkiye'de yaygınlaşmasını istiyoruz' dedi.
Yurtdışında da göreceğiz
Sergiyle ilgili düşüncelerini dile getiren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, 'Bu konuda çiftimiz müthiş bir çalışma yaparak tüm Türkiye adına bir marka oluşturdu. Eskişehir'imize çok yakışacak bir iş çıkardılar. Arzu'nun Bebeklerini ben ümit ediyorum Türkiye'nin farklı yerlerinde ve yurtdışında da görmeye başlayacağız' ifadelerini kullandı.
Sergi 8-16 Nisan tarihleri arasında Neoplus Outlet'te ziyaretçilerini bekliyor. İHA
Editör: TE Bilisim