Çağdaş Sanatlar Galerisi, Devabil Kara'nın Ara Durum Sentezi adlı Resim Sergisi ile sezon açılışını gerçekleştirdi. Ara Durum Sentezi Resim Sergisi ile yılı kapatacak olan Çağdaş Sanatlar Galerisi, 2020 yılında birbirinden eşsiz sergilerle sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ile çok sayıda akademisyenin katıldığı sergi açılışına, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve Eskişehirli sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi.
İZ BIRAKIR
Açılış konuşamasını yapan Sanatçı Devabil Kara, 'Sanat kendi yolculuğunu yaparken aslında tek bir düzlem izlemez. O, yaptığı şey geçmişi bugüne bağlayıp, geleceğe bir dip not, bir iz bırakmak. Çünkü sanat bugüne değil geleceğe bakarak yolculunu sürdürür' diyerek toplumların ilerlemesi ve kültürel anlamda gelişmesinin sanatın en büyük rollerinden biri olduğunu kaydetti.
HEDEFİNE ULAŞACAK
Odunpazarı Belediyesi'nin sanata sonuna kadar destek olacağını söyleyen Başkan Kurt, sanata destek olmak için de sürekli yeni pencereler açmak istediklerini belirtti. 2020 yılında çok daha iyi ortamlarda sanatseverlerle bir arada olmak istediklerini dile getiren Başkan Kazım Kurt, 'Bu galeri, sanatın sadece sergilenmesini öteleyip, artık eğitimini de gerçekleştirecek bir aşamaya gelirse yavaş yavaş hedeflerine ulaşacak hale gelir' dedi.
ÖZEL ESERLER
Açılış konuşmalarının ardından Başkan Kurt ve sergiye katılan sanatseverler sanatçı Devabil Kara ile birlikte sergiyi gezdi. Başkan Kurt, büyük beğeni toplayan eserlerle ilgili sık sık Kara'dan bilgi aldı. Devabil Kara'nın sergisi, 49 gün boyunca gezilebilecek. Sergi, 6 Ocak 2020 Pazartesi günü sona erecek. HM
Editör: TE Bilisim