Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Pişirim Teknikleri Çalıştayı'nın açılış töreni Eldem Sanat Alanı Dalyancı Konağı'nda gerçekleşti. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Eldem Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Ali Eldem, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, Prof. Dr. Ayşegül Türedi Özen, çalıştayın onur konuğu olan Prof. Dr. Tuğrul Emre Feyzoğlu ve sanatseverler katıldı.
HALKAYI GENİŞLETECEĞİZ
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı'nı kültürün, sanatın ve bilimin merkezi yapmak için çalışmalara devam edeceklerini vurgulayarak, 'Çalıştayda amacımız kültürün ve sanatın yaygınlaşmasını sağlamak. Beş yıl içerisinde iyi bir yol aldık. Eskişehir Odunpazarı Pişirim Teknikleri Çalıştayı Türkiye genelinde de konuşulmaya başladı. Katılan bütün sanatçılara hoş geldiniz diyorum. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Sorkun, Eskişehir'de pişirmenin belki de ilk başladığı ve sürdürdüğü bir yer. Seneye sanırım Mihalıççık Belediyesi ile birlikte Sorkun ayağını organize edeceğiz. Mihalıççık Belediye Başkanımızla böyle bir görüşmemiz oldu. Bundan sonraki dönemde iki belediye bu işi gerçekleştirebilir. Halkayı biraz daha genişletebiliriz. Eskişehirlilerin sanatla daha çok buluşmasını sağlarız, diye umuyorum' dedi.
SANATA DEĞER VEREN ŞEHİR
Bursa'dan çalıştaya katılan sanatçı Serkan Önder, 'Nilüfer Belediyesi'nde seramik eğitimi veriyorum. Ben ilk kez geliyorum bu çalıştaya. Eskişehir sanata çok değer veren bir şehir. Devamlılığı açısından bizlere de önemli görevler düşüyor. Eskişehir sanat konusunda her zaman örnek olmuş bir şehir. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.
BURAYI ÇOK BEĞENDİM
Çalıştay ortamını çok beğendiğini söyleyen ve Aydın'dan gelen sanatçı Kadir Aktürk, 'Bu çalıştayı uzaktan takip ediyordum. Bu yıl da bizzat katılımcı olarak geldim. Belediye başkanına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben buraya geldikten sonra Aydın Karacasu'da da böyle bir çalıştay düzenlemeyi düşünüyorum' dedi.
TÜRKİYE'YE ÖRNEK
Çalıştaya Bilecik'ten katılan sanatçı Leyla Kubat, 'Eğitim hayatım Eskişehir'de geçti. Burada olmaktan mutluyum. Çok güzel gerçekten. Şehrin ateşi tekrar ateşlenecek. Seramik alanında Eskişehir'de böyle çalıştaylar yapılması çok önemli. İlk kez geldim bu çalıştaya. Umarım tüm Türkiye'ye örnek olur' şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Kurt ve açılışa katılan diğer isimler, Eldem Sanat Alanında yer alan karma seramik sergisini gezdi. Başkan Kurt ve beraberindeki isimler ardından da kortej şeklinde çalıştay alanına yürüyerek çalıştayın ilk ateşini yakıtı. Ardından da çalıştayın onur konuğu Prof. Dr. Tuğrul Emre Feyzoğlu, Eldem Sanat Alanında seramik pişirim teknikleri ile ilgili bir sunum yaptı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim