TÜBİTAK Teknoloji ve yenilik Destekleme Başkanlığı (TEYDEB) Başkanı Fatih Yülek, Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ), teknoloji transfer desteği alan 10 üniversiteden biri olduğunu belirterek özellikle Anadolu şehirlerinden bu tür desteklerin alınmasından memnun olduklarını ifade etti.

Beklentilerinin üniversite ve sanayi işbirliğini kurumsallaştırmak olduğunu belirten Yülek, ' Hocalarımız sanayide bir şeyler yapıyor olabilir veya sanayicilerimiz üniversiteye proje bulup onlarla çalışıyor olabilir. Ama biz burada nasıl kurumlaştırırız nasıl bu işi ölçebiliriz. Biz bu tarihten itibaren Eskişehir'e destek verdik. Amacımız bunun kurumsallaştırılabileceğini göstermek istiyoruz' dedi.

Sanayi odası olarak dünyadaki gelişmelere paralel olarak, il sanayisinin ne yönde gelişim göstereceği yönünde sürekli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, şöyle konuştu: ' 2004 yılında başlayan ve 2006 yılında tamamlanan toplantılar ve raporlamalar sonucunda üç sektörün gelecek yıllarda Eskişehir sanayiinde ön planda ve ağırlıklı bir yapıya sahip olacağını tespit ettik. Öne çıkan sektörler, Havacılık ve Savunma Sanayii, Makine İmalat ve Metal Eşya Sanayii, Seramik ve İleri Seramikler Sanayii olarak tespit etmiştik. Ayrıca il sanayimiz içerisinde halen ağırlıklı bir paya sahip olan ve çok sayıda firmanın da faaliyet gösterdiği iki sektörde Raylı Sistemler ile Beyaz Eşya ve Yan Sanayii belirlenen bu 3 sektöre eklenmiştir.'

Düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, TEYDEB Başkanı Fatih Yülek, ARİNKOM TTO Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ender Suvacı katıldı.(Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim