Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık S. Ç. (33), maktullerden Çiğdem Çeledir ve Muhammet Mustafa Çelik'in yakınları ile olayda yaralanan kayınvalide Aynur Çelik ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tanıklar ifade verdi. Tanık ifadelerinin ardından söz hakkı verilen S. Ç. ise, duruşmanın kapalı gerçekleştirilmesini isteyerek, çocuklarının şahitliğinde olayın meydana geldiği ve evde keşif yapılmasını talep etti. Ç., 'Duruşmada gizlilik kararı verilmesini istiyorum. Evimde keşif yapılmasını talep ediyorum. Çocuklarımın karşılaşacağı problemlerle tekrar huzurunuza çıkmayı istemiyorum. Olayın en iyi tanıkları olan çocuklarımın da dinlenmesini istiyorum, tek şahidim onlar' dedi.

Sanığın taleplerini reddeden ve teyzesinin oğlu Birol İnce'yi öldürme suçundan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bu dosya ile birleştirilmesine karar veren heyet, duruşmayı 14 Ağustos 2015 tarihine erteledi.(İHA)

KADINLAR CİNAYETİ PROTESTO ETTİ

Eşini, kayınbiraderini ve teyzesinin oğlunu öldürdüğü, kaydın validesini de yaraladığı öne sürülen sanığın duruşmasının ardından Adliye Sarayı önünde kadın cinayetlerini protesto eylemi düzenlendi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yapılan eylemde, bugün yargılanmasına devam edilen S.Ç. protesto edildi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Merve Azgın, haksız tahrik indirimlerinin kadın cinayetlerinin önünü açan en büyük etken olduğunu söyledi. Azgın, 'Ağırlaştırılmış müebbet yasalaşırsa, kadın katilleri haksız tahrik indiriminden yararlanamayacak. İşte tam da bu yüzden ağırlaştırılmış müebbet hayati önem taşıyor. Ağırlaştırılmış müebbet yasalaşırsa, kadın cinayetleri azalacak' dedi.

Açıklama sırasında ölen Çiğdem Çeledir'in annesi Aynur Çelik ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Ellerinde Çeledir'in darp edilmesinin ardından çekilen resmi ve pankartları bulunan üyeler, basın açıklamasının ardından dağıldı.(İHA)

Editör: TE Bilisim