Sarıcakaya İlçesi'nde lokanta işleten Zafer Karakaya, kadayıfa sardığı kızarmış dondurmanın patentini aldıktan sonra nefis tatlıyı dünya pazarına servis edebilmek için fabrika açmaya hazırlanıyor.

Yurt dışında çalışırken kızarmış dondurma ile kadayıfı birleştirme fikrinin aklına geldiğini anlatan lokanta işletmecisi Zafer Karakaya, Sarıcakaya halkının da vazgeçemediği dondurmayı ihraç edebilmek için gün sayıyor. Kadayıflı kızarmış dondurmanın patentini de alan Karakaya, Sarıcakaya'ya şimdilerde bir fabrika kuruyor. Fabrika ise bir ay sonra üretime geçecek ve yılda tahminen 4-5 milyon civarında kadayıflı kızarmış dondurmayı hem Türkiye'ye hem de yurt dışına gönderecek. Kadayıfın içerisine isteğe göre farklı dondurma çeşitleri konulabilecek. Paketlerde satılacak olan tatlı için 220 derecelik bir kızgın yağ gerekiyor. Tatlı, kızgın yağın içerisinde 10 saniye bekletildikten sonra servis ediliyor.

Türkiye'nin 62 iline ürünlerinin ulaştığını dile getiren Karakaya, Şırnak'a kadar ürün gönderdiklerini anlattı. Fabrikanın yaklaşık bir ay sonra üretime geçeceğinden de bahseden Karakaya, 'Zaten şu anda talepler var. Onları değerlendiriyoruz. Fabrika kurulduktan sonra da ihracata başlayacağımızı düşünüyorum' dedi. (İHA)

Editör: TE Bilisim