TÜRK İŞ'e bağlı olan Kristal İş Sendikası'na üye olan işçiler, toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle greve çıktı. Bir dizi ziyaret için Eskişehir'e gelen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, işçileri fabrika önündeki grev çadırında ziyaret etti.

EMEKÇİLERİN YANINDAYIZ
İşçilere enflasyonunun altında zam verildiğini söyleyen Sarıgül, 'İşi için, aşı için, çocuklarının geleceği için, daha iyi ücret için, daha insanca bir yaşam için, mücadele veren emekçilerin yanındayız. Hak arayan işten atılıyor. Çalışanların alım gücü her geçen gün düşmektedir. Biz ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen istiyoruz' dedi.

ZAM YAPMAYA DAVET EDİYORUM
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in işçilere zam yapma kararı almasından sevinç duyduğunu ifade eden Sarıgül, 'Sayın Büyükerşen'in belediye çalışanlarına zam yapma kararı almasından büyük sevinç duydum. Büyükerşen Hocamızı tebrik ediyorum. Örnek alınmasını diliyorum. Sevgili belediye başkanlarım, 15 sene belediye başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak sizleri, yapacağınız ek protokolle işçilerimize zam yapmaya davet ediyorum' diye konuştu.BERİVAN HALİS
Editör: TE Bilisim