'İyi takım olacağız'

Dün yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ertuğrul Sağlam, öncelikle Bursaspor karşılaşmasını değerlendirdi. Güzel şeyler yapan ancak futbolun şansızlığına uğrayan bir Eskişehirspor var. Gençlerbirliği ve Çaykur Rize karşısında şansızlığa uğramasak ligin tepesinde olabilirdik. Ama oynadığımız futbol bizi hep umutlandırdı. Hatalarda yapıyoruz, bunlar olacak. Bu hataları azaltıp iyi takım olacağız' dedi.

'Endişemiz yok'

İki tane deplasman maçları oynayacağız. Gelecek adına her hangi bir endişemiz yok. Ama bir an evvel puanları alıp ligde yavaş yavaş üst sıralara çıkmamız gerekiyor. Bursaspor karşılaşmasında iyi bir mücadele ve iyi bir oyunla geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz puanları telafi etmeye çalışacağız. Güzel bir maç olacağını umuyorum. Dostluk çerçevesinde bir karşılaşma temenni ediyorum.

'Üretken bir takım olduk'

Geride kalan ilk 5 haftada üretken bir takım olduklarını söyleyen Sağlam, 'Biz ofansif olarak üretken bir takım haline geldik. Baktığımız zaman son vuruşları yapıyoruz ama direklere takılıyoruz. Beşiktaş maçında gol verilmiyor, penaltı verilmiyor. Taktiksel anlamda bir değişiklik yapmayacağız açıkçası. Devamlılık bizim önceliğimiz tabi. Radikal kararlar almadan yola devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

'Haberler tamamen asılsızdır'

Trabzonspor ile adı anılan Sağlam, 'Geçen senede bu tür haberler çıktı. Ben mukaveleli bir antrenörüm. Biz bir söz verdik. Bu sözü bizi öldürseniz yemeyiz. Bir takımı bırakıp başka bir yere gitmek kitabımızda yazmaz. Taraftarlarımız böyle şeylere itibar etmesin. Tabi ki Trabzonspor bu ülkenin güzide kulübü. Onlarda bir antrenöre ne zaman ne şekilde teklif yapacaklarını çok iyi bilirler. Bu haberler tamamen asılsızdır' şeklinde konuştu.

'Eskişehir'de çok mutluyum'

'Eskişehirspor ile sözleşme yenileyecek misiniz' sorusuna cevap veren Sağlam şunları söyledi; 'Yine söylüyorum. Ben Eskişehirspor'da mutluyum. Biz iki sene ekonomik anlamda toparlanma genç futbolcuları takımımıza kazandırmaya çalışıyoruz. Şu an belki de kariyerimiziz riske atacak işlerle uğraşıyoruz. Biz risk aldık. Eğer ben burada devam edeceksek Eskişehir'de yeni bir stadyumla beraber, bütünlüğün olması gerekir.'

'Güç birliği oluşursa kalırım'

'Kulübümüz yavaş yavaş toparlanıyor ekonomik anlamında. Bu zaman zarfında taraftarımızın, şehrin ileri gelenlerin alacağı sorumluluk alacak bunları görmek lazım. Açık bir şekilde söylemek gerekirse güç birliği oluşturulursa burada devam ederim. Hiçbir insan huzurlu ve mutlu olduğu yerden ayrılmak istemez.' (SS)

Editör: TE Bilisim