Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı Nuray Akçasoy başkanlığında Opera Binası'nda gerçekleşti.
BU DOĞRU DEĞİL
Toplantıda gündem dışı konuşan AK Partili Meclis Üyesi Orhan Durmuş, Haller Gençlik Merkezi'nin karşısına yapılan bina ile ilgili kendilerine verilen bilgiye değinerek, 'Bu alan hizmet alanı. Sosyal ve kültürel tesis alanı olduğu için üç yıldızlı otel yapmaya karar verdik, sözleşmeyi de yaptık dendi. Sözleşmenin neden Sivrihisar'da yapıldığına dair sorduğumuz soruya da şirketin kendi taktiri dendi. Bu doğru değil' dedi.
TAMAMI SATILMAMALI
Gündem dışı konuşmanın ardından Sultandere Mahallesinde bulunan 44 bin 268 metrekarelik alanın satışına ilişkin maddeye red oyu verme gerekçelerini açıklayan Orhan Durmuş, 'Böyle büyük ve önemli bir alana Büyükşehir Belediyemizin sahip olması önemli. Satılmasını doğru bulmuyoruz. Belediye hizmet alanı olarak kalması daha uygun bize göre. Tamamının satışının doğru olmadığını düşünüyoruz' diye konuştu.
İHTİYACI KARŞILAYACAK
Durmuş'a cevap veren CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Önder, 'Bu arsa şehrin gereksinimi olan sağlık çalışanlarının ihtiyacını karşılayan bir arsa olarak kullanılacak. Şehir Hastanesi yapıldıktan sonra böyle bir ihtiyaç oluştu. 2017 yılında bu alanı komisyonda görüştüğümüzde arkadaşlar bu şekilde konuşuyordu. Şimdi neden böyle konuştuklarını anlamadım' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim