Dünyada birçok ülkeye yayılan koronavirüs enfeksiyonu Eskişehir'de de maske ve el dezenfektan ürünlerine talebi bir anda yükseltti. Maske ve el dezenfekte ürünlerinde satış patlaması yaşandı.
ÇOK SORULUYOR
İtalya, Yunanistan gibi Türkiye'ye komşu ülkelerde koronavirüs çıkınca vatandaşın maske talebi de arttı. Birkaç hafta öncesine kadar her yerde rahatlıkla bulunabilen maskeler tükendi, depolar boşaldı. Maske ve dezenfektan el ürünlerinde satış patlaması yaşandığını belirten Eczacı Gülderen Alaner, 'Özellikle maske çok fazla soruluyor. Ama elimizde yok şu anda. El dezenfektan ürünlerinden çok satıyoruz. Bir patlama oldu diyebilirim' dedi.
DEZENFEKTAN ÖNEMLİ
'Vatandaşlar korunma yöntemlerini bize pek sormuyorlar' diyen Alaner, 'Sanırım basından takip ediyor insanlar. Korunmak için maskelerin çok faydası yok ama el dezenfektan ürünlerinin faydası var. Bizdeki maskeler kağıt çünkü. Eskiden iki üç ayda bir satarken şimdi günde 8 10 tane satıyoruz. Üç dört paket maske vardı elimizde ama şu an kalmadı. Fiyatlarda bir değişiklik olmadı ama hala aynı' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim