KADINLAR SORDU
ADAYLAR YANITLADI
AK Parti İl Kadın Kolları tarafından 'Kadınlar Şehri Konuşuyor' etkinliği düzenlendi. AK Parti'nin Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediye başkan adayları Burhan Sakallı, Volkan Doğan ve Hasan Tuç'un da katıldığı programda, AK Parti Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Emine Nur Günay moderatörlük yaptı. Etkinlikte kadınlar, başkan adayları ile şehre dair hayallerini, düşüncelerini, sorunlarını ve önerilerini anlattı. Programda konuşan Günay, etkinliği düzenleyen kadın kollarına teşekkür ederek, 'Kadınlarımız nasıl bir şehir hayal ediyorlar, bunları paylaştılar. Başkan adaylarımız kadınlarımızın dile getirdiği sorunlara tek tek cevap verdiler, projelerini paylaştı' dedi. Günay, şehrin bir kadın milletvekili olarak kadınların sorun, istek ve önerilerine ayrı bir önem verdiğini dile getirerek, 'Kadınlarımızdan aldığım güçle bu motivasyonu elde ettim ve yine kadınlarımız şehre el atacak' diye konuştu.



***

KARAKÖSE COŞKUSU
CHP İnönü Belediye Başkan Adayı İsmail Karaköse, seçim çalışmaları kapsamında mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Karaköse, son olarak Oklubal Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yaklaşık 140 araçlık bir araç konvoyu ile karşılanan Karaköse, seçim projelerini anlattı. Oldukça yoğun bir ilgi ile karşılanan Karaköse, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in kırsal ve tarımsal desteklerinin altını çizdi. Projelerini açıklayan Karaköse, 'Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri koooperatifler kanalıyla desteklenecek. Damızlık koç, koyun ve keçi desteği devam edecek. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara veteriner hizmetleri ücretsiz olarak verilecek. Bölgede bulunan meraların etkin şekilde kullanılması sağlanacak. Kooperatifçilik faaliyetleri yaygınlaştırılacak' dedi.



***

GEÇİNMEK ZOR
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Yenikent pazarını, iş yerlerini ve kahveleri gezdi. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kurt, onların istek ve şikayetlerini dinledi. Hem vatandaş hem de esnaf pahalılıktan şikayetçi oldu. Esnaf satış yapamamaktan şikayetçi olurken, vatandaşlar da ay sonunu getiremediğini anlattı. Ekonomik krizin en çok mutfağı vurduğunu belirten vatandaşlar, aldıkları maaşlar ile ay sonunu getiremediklerini söyledi. Vatandaşlar ve pazar esnafı da Başkan Kurt'a yoğun ilgi gösterdi. Pazar esnafı ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kurt, meyve ve sebze fiyatlarını da kontrol etti. Ancak burada da esnaf ve vatandaşın şikayeti değişmedi. Ekonomik krizin kendilerini çok etkilediğini belirten esnaf ve vatandaşlar, geçinmekte zorlandıklarını kaydetti.



***

SİZE EMANET
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Kadir Bıyık'ın seçim ofisini ziyaret etti. Ziyarette MHP MYK Üyesi Hasan Oğuz, Öbekçi, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Yumrukaya, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses, MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar, Emirdağ İlçe Başkanı Abdil Demiral, Gömü Belediye Başkan Adayı Ramazan Eryıldız, çok sayıda partili ve İlçe Ocak Başkanları hazır bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Yönter, Çifteler'de Türk bayrakları eşliğinde karşılandı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde destek isteyen Yönter, 'Çifteler'i ehline, Kadir Bıyık'ı sizlere emanet ediyorum' dedi. Ziyaret sonrası Çifteler Belediye Başkan Adayı Kadir Bıyık akşam Eminekin ve Dikmen Mahallerinde vatandaşlarla bir araya geldi.



***

Her fabrika
desteklenmeli
İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak, Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Erkan Bursalı ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ay Plastik Fabrikası'nı ziyaret etti. Burada Ay Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Ay ve öteki yetkililer tarafından karşılanan İYİ Partililler fabrikayı gezdi, çalışanlarla sohbet etti. Devletin üreten kesime, bir annenin çocuğuna gösterdiği gibi şefkat göstermesi gerektiğini söyleyen Karabacak, 'Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki her fabrika desteklenmeli, tüm üreticiler devlet tarafından korunmalı. Biz göreve geldiğimizde hem üretici hem çalışanlara elimizden gelen bütün desteği vereceğiz' dedi.



***

BİR VAAT!

CHP SEYİTGAZİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI UĞUR TEPE:
Seyitgazi ilçe merkezi ve mahallerinde lavanta ve kekik başta olmak üzere aromatik bitki yetiştiriciliği özendirilecek, çiftçilerin çorak ve susuz alanlarda yetişen aromatik bitkilerden gelir elde etmesi sağlanacak.



***

BİR TWEET!

Çukurhisar'da pazarcılar Hasan Tuç, Burhan Sakallı diyor.
(ESRA AYNALI)


Editör: TE Bilisim