3 NİSAN'DA
BULUŞACAĞIZ
Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı AK Partili Volkan Doğan, seçime sayılı günler kala çalışmalarına son sürat devam ediyor. Gündoğdu Mahallesinde vatandaşlarla buluşan Doğan, Odunpazarı için hazırladığı projelerini anlattı. Vatandaşlardan destek isteyen Doğan, sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraflara şu notu düştü: 'Gündoğdu Mahallemizde hemşehrilerimizle selamlaştıktan sonra Ağaçhisarlılar Derneği'mize konuk olduk. Gündoğdu Mahallemizdeki dönüşüm için planladığımız projelerimizi anlattık. Sosyal imkanı olan sağlam konutlar için, 3 Nisan'da Gündoğdu'da tekrar buluşmak için Ağaçhisarlılar ile sözleştik.'



***

EMEKÇİLERİN
DESTEKÇİSİYİZ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, demokratik kitle örgütleri ile bir araya geldi. Altınsaray Davet Salonu'nda düzenlenen etkinliğe DİSK bünyesindeki sendikaların yanı sıra KESK, Tabipler Odası, TMMOB, Demokrasi için Dayanışma Platformu'ndan dernekler, Tüm Bel-Sen, Eğitim-İş temsilcileri ile CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. Ataç, sendikalar ile her zaman yakın ilişkiler içinde ve örgütlü mücadelenin destekçisi olduğunu ifade etti. Başkan Ataç daha sonra DİSK ve bünyesindeki sendikaların temsilcilerini de ziyaret etti. Buluşmada DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz'ın yanı sıra DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı, Sosyal-İş İl temsilcisi Nuri Ümit, DİSK Nakliyat İş Şube Başkanı Ali Özçelik ile bir araya gelen Başkan Ataç, kent ve ülke gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Sendika yöneticileri Başkan Ataç'a ziyaretinden dolayı ve emekçilerin destekçisi olduğu için teşekkür etti.



***

ÇİFTELER'DEN
YÖNETECEĞİZ
CHP Çifteler Belediye Başkan Adayı Zehra Konakcı, Yenimahalle'de vatandaşlarla bir araya geldi. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Konakcı 'Çifteler'in sorunlarını biliyoruz. Çünkü ben Çiftelerliyim. Meclis üyesi adayı arkadaşlarımın tamamı da Çiftelerli. Çifteler'de oturuyoruz. Eskişehir'de oturarak Çifteler'i yönetmeyeceğiz. İlçemizin sorunlarını bildiğimiz kadar çözümlerini de biliyoruz. Kadınıyla, çocuğuyla, çiftçisiyle, genciyle, yaşlısıyla birlikte kazanalım Çifteler diyoruz' diye konuştu. Projelerini de açıklayan Konakcı 'İlçemizde Belde Evleri açacağız. Kreş açacağız. Çifteler içinde ücretsiz okul servisi hizmeti sağlayacağız. Çifteler'de öğrenim gören öğrenciler için de Öğrenci Yurdu açacağız' dedi.



***

PROJELERİNİ
ANLATTILAR
CHP Seyitgazi Belediye Başkan Adayı Uğur Tepe, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına devam ediyor. Kırka Pazar yeri girişinde kurulan seçim standında vatandaşlara Uğur Tepe'nin projelerinin bulunduğu broşürler dağıtıldı. Stanttaki yetkililer, Tepe'nin genler ve kadınlar için projelerini anlattı. Stantta ayrıca, Eskişehir'in meşhur met helvası ikram edildi. Kırka sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği standını Seyitgazi Belediye Başkanı AK Partili Hasan Kalın da ziyaret etti. Kalın, Tepe'ye seçim çalışmalarında başarılar diledi.



***

ÖNCE MİTİNG
SONRA SÜRPRİZ
Cumhur İttifakı Çifteler Belediye Başkan Adayı Kadir Bıyık, Çiftçi Mahallesinde düzenlediği mitingde hemşehrileriyle buluştu. Mitinge AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan da katıldı. Konvoylarla miting alanına gelen Bıyık soğuk havaya rağmen büyük bir coşku ve kalabalıkla karşılandı. İlk mahalle mitingini yapan Bıyık, Çiftçi Mahallesi ve Çifteler için 40'a yakın projesini anlattı. Bıyık'ın konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesildi. Miting sonrası konvoylarla Seçim İrtibat Bürosuna giden Bıyık'a kadınlar sürpriz yaparak doğum gününü kutladı. Dileğini söyleyen Bıyık; '31 Mart gecesi inşallah Cumhur İttifakı olarak hep birlikte kazanacağız' dedi.



***

HER YERE ULAŞTIK
İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Karabacak, Çankaya ve Ihlamurtkent'te halkla buluştu, seçim kampanyasında aldıkları yolu anlattı. Esnaf ve vatandaşla bir araya gelen Karabacak, 'Esban, Tokköy, İYİKent gibi Odunpazarı'nın modern yaşamına, istihdamına, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına kapı aralayacak projelerimizle 20 yılda yapılmayanları 5 yılda yapacağız. Bu ilçeyi 10 yıl AK Parti, 10 yıl CHP yönetti. 20 yılda 6 katrilyon liraya ulaşan bir bütçe oluştu. Ama Odunpazarı'na baktığımızda bu paranın nereye harcandığını göremiyoruz' dedi.



***
BİR VAAT!
ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT:
Yeni dönemde Osmangazi Mahallesi sakinlerine verdiğimiz kapalı pazar yeri ve kültür merkezi sözümüzü de tutacağız.



***

BİR TWEET!
Şu hayatta gözümle gördüğüm, yaşayarak deneyimlediğim bir mucize varsa, sevgili hocam Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir'e yaşattığıdır. Eskişehir'in eski halini bilenler anlar. Hocamı her gördüğümde, onunla her sohbet ettiğimde biraz daha gençleşir, yepyeni şeyler öğrenirim.
(ÜMİT ALAN)


Editör: TE Bilisim