Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, son bir yıllık çalışmalarını anlattığı 'Hesap Veriyoruz' konulu basın toplantısı düzenledi. Belediyeyi şeffaf bir yönetim anlayışıyla yönettiklerini belirten Başkan Kurt, tüm Türkiye'ye demokrasinin, sosyal, derman ve şeffaf belediyeciliğin ne olduğunu gösterdiklerini ifade etti.
1 YILDA 7 KREŞ AÇTIK
1 yılda Odunpazarı'na 7 kreş kazandırdıklarını söyleyen Başkan Kurt, 'Biz; eşit, kaliteli, bilimsel ve laik bir okul öncesi eğitimin her çocuğun hakkı olduğunu savunuyoruz. 1 yılda Odunpazarı'na 4 tam zamanlı olmak üzere toplam 7 kreş kazandırdık. Kısa süre içinde Odunpazarı'nda ki kreş sayımız 14'e ulaşacak' dedi.
26 KÜTÜPHANE OLDU
Orhangazi Halk Merkezi'ne Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in adını verdiklerini açıklayan Başkan Kurt, halk merkezleri sayısını 16'ya çıkardıklarını belirtti. Başkan Kurt, 1 yılda 2 kütüphane ile Odunpazarı'nda bulunan kütüphane sayısı 26'ya yükselttiklerini söyledi.
TAZİYE EVLERİNİ YAPTIK
Gündoğdu, Gültepe, 71 Evler ve Ihlamurkent Mahallelerine halı saha açtıklarını ifade eden Başkan Kurt, 'Seçimden önce en acılı günlerinde de hemşehrilerimizin yanında olacağımıza dair söz vermiştik. 'Sevinç, Çavlum, Ağapınar ve Kireç Mahallerimize toplam 4 taziye evi kuracağız.' demiştik ve biz bu sözümüzü yerine getirdik. Sevinç, Çavlum, Ağapınar ve Kireç Mahallerimize taziye evlerini yaptık' diye konuştu.
1.113 AİLE FAYDALANDI
'Halk Market'ten 2021 yılında 1.113 aile faydalandı' diyen Başkan Kurt, 'Ramazan ayı içerisinde 1.200 farklı haneye ramazan kolisi yardımı yapıldı. 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi için 540 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı. 150 öğrenciye de sadece kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı. LGS-YKS öğrencileri için bin adet sınava hazırlık kitabı dağıtıldı. 1 yaş üstü çocuklar için mama dağıtımına başlandı. 580 aileye yazlık ve kışlık kıyafet yardımı yapıldı. Meslek ve esnaf odaları ile iş birliği yaparak ekonomik zorluk yaşayan 1574 esnafımız, 5 ay boyunca Halk Marketten faydalandı. Bunların dışında EYT mağduru 150 ailemizde her ay Halk Marketten yararlanıyor. Odunpazarı Belediyesi Aşevinden ve Erdal İnönü Halk Merkezine açtığımız yemek dağıtım noktasından günlük ortalama 1.179 kişiye sıcak yemek ulaştırıldı' şeklinde konuştu.
29 MAHALLEDE SIFIR ATIK
259.356,91 metrekare alanda yol/tretuvar ve ham yol yapım-onarım çalışması gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kurt, '1.360 sokak hayvanı kısırlaştırıldı, 244 sokak hayvanı da sahiplendirildi. Gençlik ve halk merkezlerinde 209 etkinlik-organizasyon düzenlendi. SOBE hizmetinden 813, evde banyo hizmetinden ise 606 kişi faydalandı. 198 bin 845 kişi galeri ve sanat merkezlerini ziyaret etti. Çevrimiçi ve yüz yüze olmak üzere 126 kültürel etkinlik ve 153 adet de tiyatro faaliyeti düzenlendi. 4.011,46 ton ambalaj atığı konutlardan toplandı. Toplam 29 mahallede sıfır atık sistemi uygulandı' ifadelerini kullandı. Ayrıca Başkan Kazım Kurt, 'Akıllı Belediyecilik Sistemi, Güneş Enerji Santrali (GES), Odunpazarı Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibini (OBAK), 910 dekarlık alana arpa, yulaf ve nohut ekildi' dedi.
ASGARİ ÜCRET ALIYORLAR
Odunpazarı Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyelerinin huzur haklarıyla ilgili yapılan yorumlara da yanıt veren Başkan Kurt, 'Belediye Anonim Şirketi'ndeki yönetim kurulunda görev yapan arkadaşlarımızın aldığı maaşları merak edenler önce şu maaşlara bir merak sarmalılar. AK Partili ilçe başkanı ve meclis üyelerinin tümünün bu konudan rahatsız olmasını istiyoruz. Biz rahatsızız. Çifte maaş alan, haksız yere gelir elde eden, ayda 300 bin lira civarında huzur hakkı alan yönetici bizde yok. Yönetim kurulu üyelerimizin almış oldukları ücret asgari ücrettir. Burada örneğin şu görseldekileri okuyayım: İki geliri var ayda 176 bin lira, üç geliri var ve ayda 81 bin lira alıyor. Eğer bu hak iste buna hesap sormuyorlarsa bizim arkadaşlarımızın aldığı asgari ücretle huzur hakkına hiç kimsenin bir şey deme şansı yoktur. Bizim yönetim kurulu üyelerimizin almış olduğu huzur hakkı sadece 2022 yılında asgari ücretli bir işçinin aldığı brüt maaş kadardır' dedi.
DİSİPLİNLİ YÖNETTİK
Tasarruf ederek bütçe fazlası oluşturduklarını belirten Başkan Kurt, 'Hem tasarruf bu işin içinde en önemli kalem hem de bizim bütçe disiplinini düzgün oturtabilmemizdir. Ama Türkiye'de biz eğer gelecekten bir endişe etmeseydik belki çok daha büyük yatırımlara girebilirdik. Onu da disiplinli bir hale getirdiğimiz için üçü de etkili olmuş olabilir' diye konuştu.
60 MİLYON LİRA BORÇ
Belediyenin piyasaya olan borcunun 60 milyon lira civarında olduğunu söyleyen Başkan Kurt, 'Şu anda Odunpazarı Belediyesi'nin 31 Mart itibariyle toplam borcu 204 milyon 991 bin 754 lira. Bunun da 82 milyonu çok uzun vadeli. Sıcağı sıcağına cari borcumuz 122 milyon 530 bin 950 lira. Bunun da 60 milyonu Odunpazarı Anonim Şirketi'nedir. Yani piyasaya olan borcumuz 60 milyon lira civarındadır. Bugün ki tarih itibariyle Kasım 2021 tarihinden önce bizden alacağı olan yoktur' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ





Editör: TE Bilisim