Perşembe günü üç günlük açlık grevlerini sonlandırdıktan sonra Ankara'ya yürümek isteyen işçilere ve DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası yöneticilerine polis gazla müdahale ederek 29 kişiyi göz altına almıştı. Yaşanan arbededen sonra işçiler kararlarından vazgeçmeyerek, tekrar sendika binasında toplanıp yürüyüşe geçti.
SESİNİZİ DUYMALARI LAZIM
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ise Ankara dönüşü işçileri Kanlıpınar Köprüsünün yanında geceyi geçirmek için bekledikleri yerde ziyaret etti. İşçilerle sohbet eden Süllü, 'Biz destekliyoruz sizleri. Meclis'te Utku Bey ile basın toplantısı yaptık. Meclis'te de söz alıp durumunuzu anlattım. İnşallah olumlu dönüş bekliyoruz. Emniyet müdürümüzle de görüştüm. Yolun tehlikeli olacağını söyledi. Tekrar konuşacağım. Bunlara gerek kalmadan çözülmesi lazım. Duymaları lazım sesinizi. İşinizin aşınızın derdindesiniz sizler' dedi.
DEĞER GÖRMEK İSTİYORUZ
İşçiler ise, HAK İŞ, Bolu'dan Ankara'ya yürüdüğünde kimse engel olmadı ama bize engel olunuyor. Çifte standart var. Bizim zor zamanımızda yanımızda olmayanlar seçim zamanında da kapımızı çalmasın. Biz insanca değer görmek istiyoruz' diyerek tepkisini dile getirdi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da gündüz saatlerinde işçileri ziyaret ederek, yanlarında olduğunu belirtti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim