Valilik Makamında gerçekleştirilen protokol törenine Vali Erol Ayyıldız, ETİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt katıldı.
GELENEK OLDU
Protokol töreninde ETİ'ye şükranlarını sunarak sözlerine başlayan Vali Erol Ayyıldız, 'Hem Firuzhan Bey hem ETİ'nin ailesi hem yürekleri hem kendileri hem de yaptıkları işler güzel. Ben de bugün bu protokol vesilesiyle Eskişehir Valisi olarak bu güzelliğin bir parçası olmaktan son derece memnunum. Firuzhan Bey değerli babam aynı şekilde bu şekilde bir imza atılmış daha önce. Bu gelenek olarak devam ediyor. Evlatları da aynı şekilde; ben nasip olacağına güzellikleri devam ettireceğine inanıyoruz. ETİ, Eskişehir'e olan sevgisiyle yıllardır bu şehre güzellikler katmıştır. Bu bakımdan bir marka olmaktan öte Eskişehir'in bir değeri haline gelmiştir. ETİ kurumuna iyi ki varlar diyorum. Hayırlı olsun' şeklinde konuştu.
VASİYET DEĞİL DİLEK
'Hacı Hanife Kanatlı adına bir okul yaptırmak istiyorum' diyen Firuzhan Kanatlı da 'Bu bir vasiyet değil onun dileğiydi esasında. Biz sonra değerli ablalarım Gülden Kanatlı ve Aydan Kanatlı ile beraber konuşarak babamızın bu dileğini yerine getirelim dedik. Ablalarımla dedik ki Firuz Kanatlı adına da bir okul yapmak lazım. Allah hamdolsun ki bize nasip etti ve ablalarımla bana bir hem babaannemizin hem de merhum babamızın adına birer okul yaptırma fırsatı verdi. Her zaman şehrimizin ve devletimizin yanındayız. Bu imzayı da Sayın Valim ile atmaktan çok büyük mutluluk duydum' ifadelerini kullandı.
ADLARI YAŞATILACAK
Öte yandan protokole göre, ETİ Şirketler Grubu, kentte Milli Eğitim Bakanlığınca yıkım onayı verilen Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait binaların bulunduğu alana 24 derslikli okul, motorlu araçlar atölyesi, endüstriyel otomasyon atölyesi, inşaat teknolojileri atölyesi, spor salonu binası ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binalarının bulunduğu alana 24 derslikli okul binası ve mevcut mesleki alan atölyeleri, ayrıca iki okulun saha tanzimini yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına bağış yoluyla devredecek. İnşa edilecek Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerine yapılacak okula ETİ'nin kurucusu Firuz Kanatlı, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerine yapılacak okula ise Hacı Hanife Kanatlı'nın adının verileceği bildirildi. HM
Editör: TE Bilisim